Masteropleidingen

Resultaat 1 - 20 van 30 resultaten
 • Adaptive Organisms

  In deze uitdagende, onderzoeksgerichte specialisatie word je expert in de fundamentele processen die betrokken zijn bij stressadaptatie van individuele organismen, zoals planten, micro-organismen en dieren.

 • Biology

  Wil je je specialiseren in stressadaptatie van organismen? Of in de dynamiek van ecosystemen, zodat je kunt bijdragen aan soortenbescherming en natuurherstel? Duik in milieumodellering, of bestudeer het snijvlak tussen biologische en medische (micro...

  Specialisaties

 • Chemistry of Life

  In deze specialisatie richt je je op complexe moleculaire systemen in een biologische context. Je leert hoe cellen werken vanuit het perspectief van een scheikundige en wordt een expert in de chemie van alle biologisch relevante moleculen.

 • Computing Science

  De enorme kracht van IT is de belangrijkste drijvende kracht achter het vormgeven van de moderne samenleving, die verder gaat dan de technische en economische aspecten. In dit masterprogramma kun je je in verschillende vakgebieden specialiseren; het...

  Specialisaties

 • Conservation and Restoration Ecology

  Richt je op de relaties tussen verschillende gemeenschappen binnen een ecosysteem. Leer hoe ze reageren op milieustress en ontdek de dynamiek van het ecosysteem. Gebruik deze inzichten om bij te dragen aan natuurbescherming en -herstel.

 • Cyber Security

  Onze samenleving is in steeds grotere mate afhankelijk van IT, waarbij cyberbeveiliging een urgent onderwerp is. In deze specialisatie leer je hoe je de beveiliging van bestaande IT-oplossingen beoordeelt en nieuwe veilige oplossingen ontwikkelt.

 • Cyber Security and AI

  Het samenspel tussen AI en Cyber ​​Security biedt oplossingen voor veel problemen, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. In deze unieke specialisatie leer je de nieuwste benaderingen van de interactie tussen beide domeinen te begrijpen.

 • Data Science

  Data speelt een rol in bijna alle wetenschappelijke disciplines, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. In deze specialisatie leer je hoe je data omzet in kennis en oplossingen met behulp van computers.

 • Educatie in de Bètawetenschappen

  Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in een bètavak halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? Deze tweejarige master integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent van academisch niveau.

 • Environment & Sustainability

  Analyseer de menselijke impact op de natuur en word milieudeskundige. Je leert de effecten van stressoren - zoals de uitstoot van koolstofdioxide of giftige pesticiden - te ontrafelen en deze bevindingen te verbinden met maatschappij en beleid.

 • Human Biology

  Combineer fundamentele menselijke biologie met klinische studies. Je wordt opgeleid om de brug te slaan tussen biomedisch onderzoek en de klinische praktijk. Je krijgt ook de kans om samen te werken met hoog aangeschreven onderzoeksgroepen.

 • Information Sciences

  In deze masteropleiding leer je hoe IT organisaties beïnvloedt, vanuit technisch én management perspectief. Je wordt een expert in hoe organisaties kunnen omgaan met beveiligings- en privacykwesties.

 • Master Wiskunde

  Wiskunde opent de deur naar een breed scala aan carrièremogelijkheden: van onderzoek in de wiskunde tot werken in de biologie, klimaatverandering of financiën. In alle lagen van de bevolking is er veel vraag naar analytische vaardigheden. De...

  Specialisaties

 • Mathematical Foundations of Computer Science

  In deze masterspecialisatie leer je fundamentele wiskundige concepten over berekening en informatie te begrijpen om de mogelijkheden van informatica te verkennen.

 • Mathematics

  Werk samen met vooraanstaande wiskundige onderzoekers in een breed scala aan vakgebieden, variërend van zuivere wiskunde, toegepaste wiskunde tot wiskundige fysica. Stel zelf je programma samen in de richting die jij interessant vindt.

 • Medical Biology

  Ga jij de brug slaan tussen vroege biomedische onderzoeksresultaten en de klinische praktijk? Of bestudeer je liever DNA, RNA en/of eiwitten in het laboratorium? In dit masterprogramma ga je diep in op de mechanismen die in de mens optreden in...

  Specialisaties

 • Medical Epigenomics

  Hoe kan het dat de verschillende soorten cellen allemaal hun eigen taak uitvoeren? Het antwoord is te vinden in het epigenoom: een erfelijke, celspecifieke set chromosomale veranderingen, die de celidentiteit bepaalt en genexpressie reguleert.

 • Medicinal Chemistry

  In de masterspecialisatie Medische Chemie houd je je bezig met het ontdekken, ontwerpen & ontwikkelen, doelgericht afleveren en farmacologisch en analytisch karakteriseren van geneesmiddelen.

 • Microbiology

  Focus op het functioneren van micro-organismen en hun potentie om onze gezondheid en het milieu te verbeteren. Denk aan toepassingen in energiezuinige afvalverwerking of nieuwe vaccins. Je doet ruime ervaring op in microbieel onderzoek.

 • Molecular Chemistry

  Moleculaire Chemie is een creatieve wetenschap, waarbij je moleculen leert synthetiseren met nieuwe biologische of fysische eigenschappen om wetenschappelijke of maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!