Floor Beugels

Portretfoto Floor Beugels
De master Pedagogische Wetenschappen kan ik invullen op basis van mijn interesses.
Naam
Floor Beugels
Opleiding
Pedagogische Wetenschappen
Startdatum studie
Vooropleiding
Pedagogische Wetenschappen, Radboud Universiteit

Oud-student Floor Beugels heeft de master Pedagogische Wetenschappen gevolgd en combineerde de twee afstudeerrichtingen Speciale Leerbehoeften & Angst- en Stemmingsstoornissen.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master Pedagogische Wetenschappen spreekt mij aan door het aanbod van verschillende afstudeerrichtingen. Hierdoor kan ik mijn master invullen op basis van mijn interesses. Zelf ben ik zowel geïnteresseerd in het gedrag van kinderen als het onderwijs, om die reden volg ik de twee afstudeerrichtingen Angst- en stemmingsstoornissen en Speciale leerbehoeften.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is gezellig. Na een hoorcollege of werkcollege kun je altijd terecht bij de docent. Ook in tijden van corona blijven veel docenten nog even online na de les zodat je vragen kunt stellen. Tevens staan de meeste docenten open voor de input van studenten; als je meer wil weten over een bepaald onderwerp kun je dit aangeven. De docenten proberen dit onderwerp dan te integreren tijdens de les.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master?

Tijdens de master is de studielast hoger en wordt een actievere houding verwacht dan tijdens de bachelor. Zo heb je tijdens de bachelor vaker een tentamen en ga je tijdens de master zelf op zoek naar informatie en schrijf je hier een verslag over. Tevens volg ik twee afstudeerrichtingen. Hierdoor is mijn studielast vergroot. Echter, met een goede planning is het zeker haalbaar!

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Aangezien ik twee jaar over mijn master doe, loop ik nog geen stage. Ik ben wel al gestart met het schrijven van mijn scriptie. Hierin onderzoek ik de tweedetaalverwerving van adolescenten die een half jaar in Nederland wonen en onderwijs genieten. De scriptie is tevens een combinatie van mijn twee interesses; onderwijs en gedrag.

Wat wil je gaan doen na het afronden van je master?

Na afloop van de master hoop ik als orthopedagoog te werken in het onderwijs of de gezondheidszorg.