Michelle Mostard

Portret Michelle Mostard
De Radboud Universiteit straalde rust en gezelligheid uit. Nu ik klaar ben kan ik alleen maar zeggen dat aan dit beeld is voldaan.
Naam
Michelle Mostard
Opleiding
Pedagogische Wetenschappen
Einddatum studie

Oud-student Michelle Mostard heeft de master Pedagogische Wetenschappen gevolgt. 

Mijn naam is Michelle Mostard en in 2019 ben ik afgestudeerd aan de master Pedagogische Wetenschappen. Ik heb een geweldige tijd gehad in Nijmegen aan de Radboud Universiteit. Zowel tijdens mijn studie als daarbuiten vond ik op deze universiteit mogelijkheden om mezelf breed te kunnen ontwikkelen. In eerste instantie koos ik voor Nijmegen, omdat ik de campus prettig vond ogen en ik hier mijn diagnostische aantekening (NVO) kon halen. Op de andere universiteiten waar ik was gaan kijken stond er her en der een boompje tussen de statige universiteitsgebouwen en was het halen van een diagnostische aantekening niet mogelijk (informeer je dus overal of dat mogelijk is). De Radboud Universiteit daarentegen straalde rust en gezelligheid uit. Nu ik klaar ben kan ik alleen maar zeggen dat aan dit beeld is voldaan. Daarnaast kon ik mezelf verder ontwikkelen. Onder andere tijdens het bekleden van een bestuursfunctie bij de studievereniging en in de opleidingscommissie waar je met docenten en medestudenten o.a. het curriculum evalueert.

Studeren aan de Radboud Universiteit

De sfeer binnen zowel de bachelor als de master opleiding was gemoedelijk en amicaal. De docenten zijn in de meeste gevallen zeer toegankelijk en ook verschillende bijbanen bij docenten en andere onderzoekers heb ik als prettig ervaren. Daarnaast was het heel makkelijk om vrienden te maken tijdens de introductieweek of wanneer je naar activiteiten van de studievereniging gaat (geen ontgroening nodig ;) ).

Een brede basis

Tijdens mijn bachelor opleiding kwam ik erachter dat het thema waarom ik deze opleiding was begonnen, helemaal niet meer mijn hoofdinteresse had naarmate de leerjaren vorderden. Het fijne van deze bacheloropleiding is dat je heel breed wordt opgeleid, om vanuit die informatie te kijken naar wat je nu daadwerkelijk interessant vindt. Sommige studenten kiezen ervoor om daarna onderwijskundige te worden, anderen (ortho)pedagoog (ook hier kun je verschillende richtingen op) of onderzoeker. Ik kwam erachter dat ik zowel orthopedagoog als onderzoeker zou willen worden en beide masters heb ik uiteindelijk gevolgd. Ik zie mezelf in de toekomst beide richtingen gebruiken. Eerst wil ik enkele jaren als orthopedagoog aan de slag en vanaf de werkvloer hoop ik uiteindelijk met mijn ervaring een onderwerp te vinden waar verder onderzoek de praktijk mee kan helpen. Zo hoop ik bruggen te kunnen bouwen tussen de wetenschap en de praktijk. Waar liggen de knelpunten? Wat kan anders? Wat weten we nog niet en hebben we als orthopedagoog nodig?

Twijfel je nog?

Zoals je dus hebt kunnen lezen was de Radboud Universiteit en de opleiding Pedagogische Wetenschappen voor mij een schot in de roos. Misschien ook voor jou? Het enige advies wat ik kan geven is om bij een open dag of meeloopdag te komen kijken en de sfeer zelf te proeven, zowel in Nijmegen als ergens anders. Neem daarnaast ook een kijkje in de stad en kijk of dit een plaats is waar jij jezelf thuis zou kunnen voelen de komende jaren. Of je hier nu komt wonen of niet, je zal hier veel tijd doorbrengen en dan is je gevoel toch de beste raadgever.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.