Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Na de master Pedagogische Wetenschappen ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Je hebt je basiskennis uitgebreid en specialistische kennis opgedaan. Je kunt aan de slag als (ortho)pedagoog, cliëntbegeleider, adviseur, onderwijsondersteuner, beleidsmedewerker, docent of onderzoeker binnen de jeugdhulpverlening, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, kinderbescherming, gemeente- besturen, het (speciaal) onderwijs of instituten voor praktijkonderzoek.

Mogelijke beroepen

  • Orthopedagoog
  • Gezinscoach
  • Beleidsadviseur
  • Onderzoeker

Doorstuderen

Wil je in je werk meer verantwoordelijkheden en meer zelfstandige beslissingsbevoegdheid? Met een klinische master Pedagogische Wetenschappen op zak ben je ook voorbereid op het volgen van een postacademische opleiding. Voor de orthopedagoog die in het werk voornamelijk zorgtaken heeft is dit de postacademische opleiding tot Orthopedagoog-Generalist (BIG). Voor de orthopedagoog in het onderwijs die zich meer richt op de preventie, signalering en begeleiding van leer-en opvoedingsmoeilijkheden (bijvoorbeeld binnen het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs, bij een schoolbestuur en/of samenwerkingsverband) kun je ook kiezen voor de postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog. Je kan zowel de postacademische opleiding tot Orthopedagoog-Generalist als Schoolpsycholoog volgen aan de Radboud Universiteit, bij het RCSW (Radboud Centrum Sociale Wetenschappen).

Arbeidsmarktgegevens

Van de afgestudeerden heeft 90% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 33 uur per week is € 3.200,-. (Landelijke data, bron: www.studiekeuze123.nl). 

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures

Waarom stoppen met leren na je studietijd?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.