Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Na de master Pedagogische Wetenschappen ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Je hebt je basiskennis uitgebreid en specialistische kennis opgedaan. Je kunt aan de slag als (ortho)pedagoog, cliëntbegeleider, adviseur, onderwijsondersteuner, beleidsmedewerker, docent of onderzoeker binnen de jeugdhulpverlening, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, kinderbescherming, gemeente- besturen, het (speciaal) onderwijs of instituten voor praktijkonderzoek.

Mogelijke beroepen

  • Orthopedagoog
  • Gezinscoach
  • Beleidsadviseur
  • Onderzoeker

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures

Waarom stoppen met leren na je studietijd?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.