Physics and Astronomy

Wil jij je specialiseren in de pure natuurkunde of ben je geïnteresseerd in het raakvlak tussen natuurkunde & sterrenkunde, wiskunde, scheikunde of biologie? Jij kiest! Je kunt de theoretische natuurkunde induiken of je eigen experimenten uitvoeren. Ontdek nieuwe materiaaleigenschappen in Europa's sterkste magnetische velden of met unieke vrije-elektronenlasers, bestudeer ruimtevoorwerpen met 's werelds grootste telescopen of ontrafel hersenactiviteit met MRI's. Bij de Radboud Universiteit kun je kiezen uit zes specialisaties om je verder te ontwikkelen in jouw interessegebied binnen Natuur- en Sterrenkunde.

Specialisaties

 • Neurophysics

  Ons brein heeft een informatieverwerkingscapaciteit die moderne supercomputers ver overtreft. In deze specialisatie willen we de neurocomputationele mechanismen van dit fascinerende systeem ontrafelen.

 • Particle and Astrophysics

  Deeltjes- en astrofysica gebruiken allebei de wetten van de fysica om het universum te bestuderen. In deze specialisatie duik je in extreme werelden en ontrafel je de innerlijke werking van het universum van de kleinste tot de grootste systemen.

 • Quantum Matter

  Van individuele moleculen tot vaste stoffen: in deze master onderzoek je materie op een fundamenteel kwantumfysisch niveau. Ontdek kwantumfenomenen die wellicht toepasbaar zijn voor toekomstige technologieën. Met theorie, experimenten, of beide.

 • Science, Management and Innovation

  In Science, Management and Innovation (SMI) doe je expertise op in maatschappelijke uitdagingen, werk je aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en leer je de taal van beleid en het bedrijfsleven spreken.

 • Science in Society

  Wetenschap en technologie beïnvloeden de samenleving, maar het omgekeerde is ook waar: de samenleving geeft vorm aan de manier waarop wetenschap en technologie evolueren. Je leert om een intermediair te zijn tussen wetenschap en samenleving.

Lesbevoegdheid halen?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in de natuurkunde halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? De tweejarige master Educatie in de Bètawetenschappen integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet of hoger onderwijs.