Political Science

Macht vormt politiek, maar wat vormt macht in de 21e eeuw? De master Politicologie biedt een unieke kans voor zeer gemotiveerde studenten om zich voor te bereiden op een carrière in leidende posities in de publieke en private sector. Binnen de master Politicologie heb je de keuze uit zeven masterspecialisaties. Bovendien biedt ons masterprogramma Dual Degree-programma's aan bij de American University in Washington, DC en bij de University of Glasgow.

Specialisaties

 • Comparative Politics

  Focus op de politieke uitdagingen voor hedendaagse democratieën en andere bestuursvormen in een globaliserende wereld, zoals toenemende ongelijkheid, nieuwe eisen aan representatieve instituties en de druk van migratie en demografische veranderingen.

 • Conflict, Power and Politics

  In deze specialisatie verdiep je je in de aard van de gewelddadige conflicten van de 21e eeuw. Waarom zijn er zoveel gewelddadige conflicten? Hoe kunnen we het ontstaan of de intensiteit van gewelddadige conflicten verklaren?

 • European Union Politics and Governance | Politicologie

  Focus op de politiek van EU-beleidsvorming en op kwesties over rechtmatigheid en het probleemoplossend vermogen met betrekking tot Europese politiek en governance. Ook de mondiale rol van de EU wordt besproken.

 • Gender Equality, Diversity and Inclusion in Politics

  In deze specialisatie maak je kennis met kwesties en actuele debatten op het gebied van gender en diversiteit in organisaties en de politiek. Ook kun je je verdiepen in de allernieuwste ontwikkelingen op dit vlak.

 • Global Political Economy

  In onze masterspecialisatie Global Political Economy (GPE) krijg je inzicht in de economische en politieke dimensies van internationale vraagstukken en de machtsstrijd achter politieke keuzes.

 • International Relations

  Het oplossen van de hedendaagse wereldwijde problemen vergt een grondiger inzicht in de essentiële spelers die de internationale politiek vormgeven: overheden, intergouvernementele organisaties, media, multinationals en ngo's.

 • Political Theory

  Politieke theorie vormt de ziel van politieke wetenschappen: het gaat niet om het vaststellen van de feiten maar om wat ze betekenen en wat ermee gedaan moet worden.

Pre-master

Wanneer je opleidingsachtergrond je niet direct toegang geeft tot de masteropleiding Political Science, kun je je in sommige gevallen inschrijven voor een pre-masterprogramma. Een pre-masterprogramma is (meestal) een eenjarig programma (60 ECTS) speciaal ontworpen om een ​​brug te slaan tussen je vooropleiding en onze master Political Science. Het afronden van een van deze opleidingen geeft direct toegang tot de masteropleiding.

 • Pre-master Political Science

  Wanneer je op grond van je opleiding niet direct toegelaten kunt worden tot de masteropleiding Political Science, kun je je in sommige gevallen inschrijven voor een pre-masterprogramma. Het afronden van het pre-masterprogramma geeft directe toegang.