Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma Politiek en Parlement

Tijdens het studieprogramma van Politiek en Parlement worden wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden, kennis en praktijkervaring met elkaar verbonden. Het eerste half jaar van de master volg je vakken, het tweede semester loop je stage bij een politiek-bestuurlijke organisatie. Daarnaast schrijf je je masterscriptie.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Cursussen

    Het studieprogramma bestaat uit 60 EC. Je schrijft je Masterscriptie (20 EC) in de tweede en derde periode en sluit je het programma af met een individuele stage (10EC). Een schematische weergave van het studieprogramma vind je hier.

    Studieprogramma Cursussen

Stage

Je loopt acht tot twaalf weken stage bij een politiek-bestuurlijke organisatie. Onze studenten gingen de afgelopen jaren onder meer aan de slag bij een Kamerfractie, een dienst van de Eerste of Tweede Kamer, de Kiesraad, de Raad van State of een ministerie. Je kunt ook denken aan een stage op wat meer afstand van de Haagse politiek. Denk aan Pro Demos, Huis voor Democratie en Rechtstaat of het Parlementair Documentatiecentrum, of elders in Europa, bij de Europese Unie of een Nederlandse ambassade. Al deze organisaties – en meer – hebben de afgelopen jaren studenten van Politiek en Parlement ontvangen. Tijdens je stage kun je kennis, inzichten en vaardigheden uit je studie in de praktijk toepassen én uitbreiden. De stage bevat een duidelijke onderzoekscomponent.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.