Politiek en Parlement

MasterspecialisatiePolitiek en Parlement

In de master Politiek en Parlement leer je politieke verschijnselen in een historische context te plaatsen, met een scherp oog voor de juridische grondslagen en praktische kaders. Je kunt gefundeerd politieke vraagstukken bediscussiëren en aanpakken.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Een unieke toespitsing op het functioneren van de politiek in historisch, juridisch en theoretisch perspectief.
  • De opleiding concentreert zich op de politieke praktijk in heden en verleden, en de academische reflectie daarop.
  • Je wordt tijdens een stage ondergedompeld in het centrum van de Haagse, Europese of regionale macht.
  • De masterspecialisatie bereid je voor op een carrière in de politiek-bestuurlijke wereld, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Docenten besteden tijdens de colleges bewust aandacht aan de studieachtergronden. Hierdoor krijgt iedereen de kans om een onderwerp vanuit zijn of haar eigen invalshoek te belichten.
Portretfoto Noor de Kort
Noor de Kort Alumnus Het verhaal van Noor
Kennismaken

Wat ga je leren?

In deze multidisciplinaire masterspecialisatie komen geschiedenis, politicologie en staatsrecht samen. Je krijgt inzicht in het historisch, juridisch en praktisch functioneren van het parlementaire bestel in haar maatschappelijke omgeving. Je verbindt wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden met zaakkennis en praktijkgerichte ervaring. Het studieprogramma daagt je uit om kritisch na te denken over democratie, politiek en vertegenwoordiging. In heden en verleden, en in theorie en praktijk. Na afronding van je studie ben je in staat om verschijnselen in de hedendaagse politiek in een historische context te plaatsen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Wanneer je na je studie actief wilt zijn in de wereld van politiek, beleid en bestuur, of daarover wilt onderwijzen of journalistiek schrijven, dan is het waardevol wanneer je geleerd hebt om vanuit meerdere perspectieven naar die vraagstukken te kijken. Dus niet alléén als jurist, historicus of politicoloog. De masterspecialisatie Politiek en Parlement biedt je dat.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

De secties Politieke Geschiedenis, Politicologie en Staatsrecht leveren elk vanuit hun eigen expertise al jarenlang belangrijke bijdragen aan onderwijs, onderzoek en advies. Lees hier alles over het onderzoek.

Onderzoek

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld