Wat kun je ermee

Tijdens de masterspecialisatie ‘Praktische Filosofie: Kritiek van de Moderniteit’ leer je over kwesties nadenken in discussie met belangrijke denkers. Je bestudeert teksten van filosofen uit het heden en verleden. Niet omwille van de auteur, maar om dingen te begrijpen die je nú kunt gebruiken. Wat je hier leert, is van toepassing op de sociale en politieke situatie om ons heen.

Na je studie ben je goed in staat om teksten te analyseren en begrippen uit elkaar te halen. Je hebt het vermogen om buiten kaders te denken en op een creatieve manier na te denken over mogelijke oplossingen. Die vaardigheden kun je inzetten in de samenleving, in politiek of maatschappelijk debat en in je werk.

Arbeidsmarktperspectief

Na afronding van je studie Praktische Filosofie kun je veel kanten op. Je kunt aan de slag in de journalistiek, bijvoorbeeld als recensent, journalist of redacteur. Je kunt als beleidsmedewerker gaan werken bij de (semi-)overheid of bij culturele en maatschappelijke instellingen. Ook kun je de politiek in of aan de slag in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als trainer/coach, communicatieadviseur of ethisch deskundige. Als je in het onderwijs wilt werken, kun je doorstromen naar de lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen. Deze post-master wordt aangeboden door de Radboud Docenten Academie.

Arbeidsmarktgegevens

Van de afgestudeerden binnen de masterspecialisatie Praktische Filosofie heeft 47% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 32 uur per week is € 2.325,-. (Bron: www.studiekeuze123.nl)

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.