Onderzoeksmaster Publiekrecht student Casper

Onderzoeksmaster | Joint programmePubliekrecht

Ben je geïnteresseerd in publiekrecht en wil je graag onderzoek doen? Dan is de onderzoeksmaster Publiekrecht misschien iets voor jou. De Nijmeegse rechtenfaculteit biedt deze master aan in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Ontvang een diploma van zowel de Rijksuniversiteit Groningen als van de Radboud Universiteit.
  • Veel diepgang én nieuwe inzichten.
  • Goede voorbereiding op de arbeidsmarkt door werkervaring als student-assistent.
  • Veel mogelijkheden na het afstuderen.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Dat maakt dit rechtsgebied wetenschappelijk, maar ook maatschappelijk heel relevant en interessant!
Manon Hermans
Manon Hermans Junior-docent/promovenda Bestuursrecht Het verhaal van Manon
Kennismaken

Wat ga je leren?

De master duurt twee jaar; het eerste jaar daarvan volg je in Nijmegen. Het tweede jaar volg je samen met de Groningse studenten in Groningen. Tijdens de master volg je in totaal zes klassiek juridische vakken, zoals Amerikaans staatsrecht, Milieurecht of Strafrecht verdiept. Deze vakken kies je uit de Nijmeegse opleiding. Zo kun je een accent leggen in de onderzoeksmaster. Bijzonder aan de onderzoeksmaster is dat je ook een fiks aantal onderzoeksvaardighedenvakken volgt. Daarin leer je hoe je een onderzoek moet opzetten en onderzoek van anderen kunt beoordelen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Promoveren en/of onderwijs

Hoewel je na afronding van de onderzoeksmaster Publiekrecht ook gewild bent in de advocatuur, leidt de master – uiteraard – ook op voor de functie van promovendus: een onderzoeker aan de universiteit die doctor wil worden. Tijdens de master krijg je uitgebreid de mogelijkheid om je op een carrière als onderzoeker te oriënteren. Je krijgt in zowel Nijmegen als Groningen een student-assistentschap aangeboden waarmee je (betaald) kunt werken aan bijvoorbeeld een onderzoeksvoorstel voor een promotieplek.

 

In Nijmegen bestaat bovendien de mogelijkheid om met dat student-assistentschap werkgroeponderwijs te geven. Door die werkervaring kom je beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Voor de meest getalenteerde studenten uit de onderzoeksmaster Publiekrecht stelt de Nijmeegse faculteit ten slotte elk jaar een vacature open voor een promovendus. De geselecteerde student kan dus na zijn afstuderen werken aan een proefschrift en daarmee een academische carrière starten!

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld