Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma van de onderzoeksmaster Publiekrecht

Binnen de master Publiekrecht heb je veel ruimte om je eigen vakkenpakket samen te stellen. Op deze pagina vind je een toelichting van de mogelijkheden. De master duurt twee jaar, waarvan je het eerste jaar volgt aan Radboud Universiteit in Nijmegen en het tweede jaar aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Onderzoeksvaardighedenvakken

Bijzonder aan de onderzoeksmaster is dat je veel vakken volgt waarbij aan je onderzoeksvaardigheden gewerkt wordt. Daarin leer je hoe je een onderzoek moet opzetten en onderzoek van anderen kunt beoordelen.

Onderzoeksvakken

De geleerde vaardigheden breng je in de praktijk in een viertal onderzoeksseminars: vakken waarin niet het volgen van college, maar het schrijven van papers centraal staat, en bij de masterscriptie. De onderwerpen van de onderzoeksseminars hebben doorgaans betrekking op het snijvlak van twee rechtsgebieden, zoals strafrecht en bestuursrecht of staatsrecht en Europees recht, maar je schrijft bijvoorbeeld ook een recensie over een publiekrechtelijk boek.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Het eerste jaar volg je vakken aan de Radboud Universiteit. Vier van deze vakken staan vast (24 EC), de overige zes domeinvakken (minimaal 36 EC) kies je zelf.

    Bekijk jaarprogramma jaar 1
  • Jaarprogramma jaar 2

    Het tweede jaar volg je een aantal vaststaande vakken (40 EC) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast schrijf je een dubbele masterscriptie (28 EC): één in Groningen, één in Nijmegen.

    Bekijk jaarprogramma jaar 2

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft