Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Promoveren en/of onderwijs

Hoewel je na afronding van de onderzoeksmaster Publiekrecht ook gewild bent in de advocatuur, leidt de master – uiteraard – ook op voor de functie van promovendus: een onderzoeker aan de universiteit die doctor wil worden. Tijdens de master krijg je uitgebreid de mogelijkheid om je op een carrière als onderzoeker te oriënteren. Je krijgt in zowel Nijmegen als Groningen een student-assistentschap aangeboden waarmee je (betaald) kunt werken aan bijvoorbeeld een onderzoeksvoorstel voor een promotieplek.

 

In Nijmegen bestaat bovendien de mogelijkheid om met dat student-assistentschap werkgroeponderwijs te geven. Door die werkervaring kom je beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Voor de meest getalenteerde studenten uit de onderzoeksmaster Publiekrecht stelt de Nijmeegse faculteit ten slotte elk jaar een vacature open voor een promovendus. De geselecteerde student kan dus na zijn afstuderen werken aan een proefschrift en daarmee een academische carrière starten!

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker
  • Advocaat
  • Rechter
  • Officier van justitie
  • Bedrijfsjurist

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.