Jan Tanis

Portretfoto Jan Tanis
Je komt erachter dat religie zoveel meer inhoudt dan alleen het boek, de Bijbel of de Koran, of hoe mensen leven, maar dat er structuren aanwezig zijn die voor de mens misschien nodig zijn, maar die ook vertaald kunnen worden naar de politiek of naar andere sectoren van het leven.
Naam
Jan Tanis
Opleiding
Religie en Beleid
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
verkort programma Bachelor Religie, politiek en samenleving

Student Jan Tanis volgt de masterspecialisatie Religie en Beleid. In deze video vertelt hij over zijn ervaringen met de opleiding en ideeën voor toekomstige functies.

'Ik ben zelf van: je moet geloven wat je wilt geloven en daar moet je vrij in zijn. Je komt hier met een interesse voor religie en die ga je voeden, maar je komt erachter dat religie zoveel meer inhoudt dan alleen het boek, de Bijbel of de Koran of hoe mensen leven. Maar dat er structuren aanwezig zijn die voor de mens misschien nodig zijn, maar die ook vertaald kunnen worden naar de politiek of naar andere sectoren van het leven. Ik heb zelf ook een geschiedenis in het onderwijs, dus graag zou ik wel weer het onderwijs in willen, maar dat ik ook naast het lesgeven op functies terecht kom waar ik verschil kan maken in onderwijsbeleid. Zeker op vakken als burgerschap wat nu helemaal 'hot and happening' is, of geschiedenis, of hoe religie terugkomt in de school. Dat lijkt me heel interessant.'