Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma

Tijdens het eerste half jaar van de masterspecialisatie Religie en Beleid volg je intensieve colleges in kleine groepen. In het tweede semester is er ruimte voor je eigen specialisatie in de stage en scriptie.

Deeltijd

Je kunt de masterspecialisatie Religie en Beleid ook in deeltijd studeren. De vakken zijn geroosterd op dinsdag en woensdag. Als deeltijdstudent volg je in het eerste semester de vakken, in het tweede semester loop je stage en in een derde semester schrijf je je scriptie. Het is ook mogelijk om het programma nog wat verder uit te spreiden. Zodoende duurt de master in deeltijd anderhalf tot twee jaar.

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Tijdens het eerste half jaar van de masterspecialisatie Religie en Beleid volg je intensieve colleges in kleine groepen. In het tweede semester is er ruimte voor je eigen specialisatie in de stage en scriptie.

    Bekijk jaarprogramma jaar 1

Stage

In deze specialisatie is het volgen van een opdrachtstage verplicht. Het is een goede manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. In een stage kun je relevante werkervaring opdoen en daarmee vergroot je je kans op een baan.

De opdrachtstage (15 EC) biedt de student de mogelijkheid om een onderzoek te doen en een advies te schrijven in relatie tot de beleidscyclus binnen een bepaald beroepsveld. Kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes bijgebracht in de bachelor- en masteropleiding worden verbonden met kenmerken van bestuurlijke praktijken en problemen.

De stage correspondeert - inclusief terugkombijeenkomsten en begeleidingsgesprekken - aan een studielast van 15 EC verdeeld over stage (13 EC) en terugkombijeenkomsten en begeleidingsgesprekken (2 EC). Dit resulteert in een stage met een duur van ongeveer 16 weken, waarin de student gemiddeld 2 dagen per week op de stageplaats aanwezig is dan wel aan de voortgangsverslagen, tussen- en eindverslag werkt.

De stagecoördinator is de eerste contactpersoon voor de student in het begin van de stage.
De coördinator begeleidt de student bij de keuze van een stagelocatie en een begeleidend docent.
Daarom is contact noodzakelijk tussen de stagecoördinator en de student bij de volgende beslismomenten:
a) de vaststelling van de stagelocatie;
b) het afsluiten van het stagecontract.

Verder is de stagecoördinator het eerste aanspreekpunt wanneer de student moeilijkheden ondervindt bij de stage of de begeleiding.

Stagecoördinator Religie en Beleid
prof.dr. Sophie van Bijsterveld
sophie.vanbijsterveld [at] ru.nl

 

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.