studenten

MasterspecialisatieReligiestudies

In deze masterspecialisatie verrijk je je kennis van en expertise op het gebied van de grote en kleine wereldreligies en het fenomeen religie.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Veel keuzemogelijkheden binnen je studieprogramma
  • De colleges worden gevoed door actuele onderzoeksonderwerpen van je docenten
  • Mogelijkheid tot een (onderzoeks)stage
  • Je leert een breed scala aan onderzoeksvaardigheden
  • Je betaalt altijd het wettelijk collegegeld, ook als je al een andere master hebt afgerond
  • Deze opleiding scoort bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijk gemiddelde (Bron: Keuzegids Masters 2024)
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Gevoelsmatig is het belangrijk dat er mensen met brede kennis van religies zijn. Hiermee kunnen wij als religiewetenschappers complexe situaties in de wereld met betrekking tot religies, beter duiden.
Portretfoto Victor van Boxtel
Victor van Boxtel Alumnus Het verhaal van Victor
Kennismaken

Wat ga je leren?

In deze masterspecialisatie onderzoek je actuele vraagstukken, vergelijk je godsdiensten en discussieer je met docenten en medestudenten over religie en zingeving.
Je specialiseert je in een van de vijf kerndisciplines: Vergelijkende Godsdienstwetenschappen, Bronteksten Jodendom en Christendom, Geschiedenis en Actualiteit van het Christendom, Empirische & Praktische Religiewetenschap en Systematische Religiewetenschappen.
Na afronding van de masterspecialisatie Religiestudies heb je grondige kennis van een specifiek thema op het terrein van (een van) de wereldgodsdiensten en beschik je over uitstekende onderzoekvaardigheden.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na afronding van de masterspecialisatie Religiestudies ben je goed voorbereid om onderzoek te gaan doen. Ook kun je jouw inhoudelijke kennis inzetten op het terrein van cultuur of in de wereld van de journalistiek, in beleidsfuncties bij (semi)overheden, in het onderwijs of in het bedrijfsleven. Als je graag in het onderwijs wilt werken, kun je na Religiestudies doorstromen naar de Radboud Docenten Academie.

Kijk ook bij onze ervaringsverhalen voor meer voorbeelden waar (oud-)studenten stage hebben gelopen of terecht zijn gekomen.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld