Waarom de studie Religiestudies in Nijmegen?

Welke betekenis heeft religie in het leven van mensen? Hoe geven mensen vorm aan belangrijke stadia van leven, zoals geboorte en dood? Welke rol heeft religie in de actualiteit? Verrijk je kennis van grote en kleine wereldreligies en ontwikkel een expertise van het fenomeen religie in de breedste zin van het woord.

Je hebt veel keuzevrijheid in je studieprogramma door de brede range aan keuzethema’s. Die thema’s zorgen tegelijkertijd voor inhoudelijke verdieping. De colleges worden gevoed door actuele onderzoeksonderwerpen van je docenten.

Tijdens de master kun je een onderzoeksstage doen, bij de onderzoeksgroep waarbij je ook je scriptie schrijft. De stage kan een voortraject op je masterscriptie zijn.

Je leert een breed scala aan onderzoeksvaardigheden: zowel empirische (vooral kwalitatieve), als literaire en historische onderzoeksmethoden komen aan bod. Die vaardigheden breng je in praktijk tijdens je masterscriptie.

Voor de master Religiewetenschappen in Nijmegen betaal je altijd het wettelijke collegegeld, ook als je al een andere opleiding hebt afgerond.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit