Wat kun je ermee

Arbeidsmarktperspectief

Na afronding van de masterspecialisatie Religiestudies ben je goed voorbereid om onderzoek te gaan doen. Ook kun je jouw inhoudelijke kennis inzetten op het terrein van cultuur of in de wereld van de journalistiek, in beleidsfuncties bij (semi)overheden, in het onderwijs of in het bedrijfsleven. Als je graag in het onderwijs wilt werken, kun je na Religiestudies doorstromen naar de lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Docenten Academie.

Kijk ook bij onze ervaringsverhalen voor meer voorbeelden waar (oud-)studenten stage hebben gelopen of terecht zijn gekomen.

Mogelijke beroepen

  • onderzoeker
  • redacteur
  • docent levenbeschouwing
  • journalist
  • beleidsmedewerker

Loopbaanoriëntatie tijdens opleiding

Tijdens de masterspecialisatie Religiestudies heb je de mogelijkheid om een onderzoeksstage te doen. Ook biedt de opleiding een traject Beroepsoriëntatie aan. Zo kun je je tijdens je studie oriënteren op het werkveld.

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.