Religiewetenschappen

In de master Religiewetenschappen (60 EC) onderzoek je actuele vraagstukken rond religie en samenleving, je vergelijkt godsdiensten en discussieert met docenten en medestudenten over de veranderende rol van religie. Je kiest één van de vijf specialisaties en leert de kernthema's van het menselijk leven bestuderen op wetenschappelijk niveau, in voltijd of in deeltijd.

Specialisaties

 • Geestelijke Verzorging

  Welke betekenis heeft geloof in het leven van mensen? Als geestelijk verzorger ga je in gesprek over leven en dood, over liefde en lijden, over passie en zin. Je bent er voor gelovigen, maar evengoed voor anderen met zingevingsvragen.

 • Islam, politiek en samenleving

  De masterspecialisatie Islam, Politiek en Samenleving leidt je op tot expert op het gebied van de islam en actualiteit op het gebied van islam.

 • Religie en Beleid

  Religie en Beleid is een unieke opleiding in Nederland waar je vakken krijgt op het snijvlak van religie en beleid, politiek en recht. Je wordt opgeleid tot beleidsadviseur culturele en religieuze diversiteit.

 • Religiestudies

  In deze masterspecialisatie verrijk je je kennis van en expertise op het gebied van de grote en kleine wereldreligies en het fenomeen religie.

 • Theology 1 jr

  In deze Engelstalige masteropleiding leer je systematisch te reflecteren op fundamentele vragen en ideeën die centraal staan in wetenschap, cultuur en geloof. Op die manier sla je een brug tussen geloven en weten.

 • Tweejarige Educatieve Master Godsdienst en Levensbeschouwing

  Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Levensbeschouwing halen in combinatie met je vakmaster? Dan is deze opleiding iets voor jou! Je integreert vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een uitstekende docent van academisch niveau.

Pre-masters

 • Pre-master Religiewetenschappen

  Kun je niet direct instromen in een master Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Religiewetenschappen maak je kennis met de wereldreligies.

 • Pre-master Islam, Politiek en Samenleving

  De pre-master bereidt je voor op de Master Islam, politiek en samenleving. Je volgt inleidende vakken over de religies, vakken over tekstlezingen van de heilige boeken en je volgt verdiepende vakken over de islam en het Midden-Oosten.

 • Pre-master Theologie

  Kun je met je bacheloropleiding niet direct instromen in een master Theology of Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master.