Studieprogramma van Science and Education

Science and Education is een 2-jarige Nederlandstalige masterspecialisatie waarmee je docent wiskunde, biologie, natuurkunde of scheikunde wordt. De opbouw van de specialisatie in Science and Education is afhankelijk van de masteropleiding die je volgt.

Studieprogramma

  • Studieprogramma (Medical) Biology en Molecular Sciences

    Het studieprogramma beslaat twee jaar. De indeling van deze twee jaar is afhankelijk van de masteropleiding die je kiest. In de master Biology, Medical Biology en Molecular Sciences volg je in het eerste jaar een cursuspakket dat afhangt van je masterkeuze. Het tweede jaar volg je bij de Radboud Docenten Academie. 

    Bekijk jaarprogramma
  • Studieprogramma Mathematics & Physics and Astronomy

    Het studieprogramma beslaat twee jaar. In de masters Mathematics en Physics and Astronomy combineer je vakinhoudelijke cursussen met onderwijs aan de Radboud Docenten Academie. Binnen deze specialisatie is er veel aandacht voor pedagogisch-didactische vaardigheden, professionele ontwikkeling en praktische ervaring in de vorm van stages. Bovendien wordt je opgeleid als wetenschapper naar educatief didactisch onderzoek.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.