Willem Houtman

Portretfoto Willem Houtman
De onderwerpen zijn altijd relevant in de maatschappij en de master stelt daarop ook onderwerpen af. Hierdoor ben je veel meer betrokken bij de lesstof.
Naam
Willem Houtman
Opleiding
Sociologie: Beleid en praktijkgericht onderzoek
Einddatum studie
Vooropleiding
Fysiotherapie (Fontys Hogeschool)

Oud-student Willem Houtman heeft de masteropleiding Sociologie afgerond. 

Hoe heb je de master ervaren?

Ik heb de master als erg leuk ervaren. Ik ben via de pre-master ingestroomd en vond het ontzettend leuk om de verdieping in te gaan die de master aanbiedt. Daarnaast vond ik het erg fijn dat er veel vrije keuzeruimte is in de master om de onderwerpen te kiezen die ik zelf het interessants vond.

Wat vond je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan liep?

Het meest uitdagende aan mijn master was het schrijven van mijn scriptie. Daarentegen was de begeleiding vanuit mijn studie goed. De begeleiding heeft geholpen om het einddoel voor ogen te blijven houden.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

Het werken in het vakgebied van beleidssociologie is zo interessant omdat het altijd actuele onderwerpen zijn. De onderwerpen zijn altijd relevant in de maatschappij en de master stelt daarop ook onderwerpen af. Hierdoor ben je veel meer betrokken bij de lesstof.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

Probeer een master te kiezen waarin je plezier hebt. Het maakt de master veel makkelijker als je met plezier naar de universiteit gaat of artikelen moet lezen.