Isabelle Kik

Portretfoto Isabelle Kik
De keuzevrijheid geeft je de mogelijkheid om de master zelf in te vullen, dit vind ik heel prettig.
Naam
Isabelle Kik
Opleiding
Staats- en Bestuursrecht
Startdatum studie
Vooropleiding
European Law School (Radboud Universiteit)

Student Isabelle Kik volgt de masteropleiding Staats- en Bestuursrecht. 

De masterspecialisatie Staats- en Bestuursrecht bezit een grote keuzemogelijkheid. Hierdoor kun je jouw masteropleiding naar eigen smaak invullen. Je hoeft dus niet een uitgedacht pad/track te volgen. Dat vind ik echt een voordeel. Ik heb mij gefocust op het bestuursrecht en het omgevingsrecht.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Ik ervaar de sfeer als erg prettig. De werkgroepen en college zijn relatief klein waardoor de docenten goed benaderbaar zijn. Daarnaast is het een leuke combinatie tussen docenten en professionals uit het werkveld die de lessen verzorgen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het schrijven van twee grote essays voor het vak Onderzoeksvaardigheden vind ik wel pittig.

Kun je iets vermelden over je stage?

Ik heb stage gelopen in de advocatuur, op de afdeling omgevingsrecht. Hier kon ik mijn theoretische kennis goed toepassen. Ik vond het erg interessant om te merken hoe maatschappelijk relevant het bestuursrecht eigenlijk is. Er is geen ingebouwde ruimte voor stage in het programma, dus hiervoor moet je zelf extra tijd maken.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Met de masterspecialisatie Staats- en Bestuursrecht heb je een goede basis van het bestuursrecht. De keuzevrijheid geeft je de mogelijkheid om de master zelf in te vullen, wat ik heel prettig vind. Na het afronden van mijn master wil ik me graag verder verdiepen in het omgevingsrecht.