Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma masterspecialisatie Staats- en Bestuursrecht

De masterspecialisatie Staats- en Bestuursrecht duurt één jaar, waarin je je verdiept in het juridische aspect van het overheidsbestuur, de democratische rechtsstaat en de belangen van burgers. Je volgt vier vakken, schrijft je masterscriptie, en kunt 14 EC aan vrije ruimte vullen met vakken naar keuze of een stage. Je kunt er ook voor kiezen om een vak of je stage in het buitenland te doen. 

Studieprogramma

  • Studieprogramma Staats- en Bestuursrecht

    Het studieprogramma van de masterspecialisatie Staats- en Bestuursrecht omvat 60 EC. Je volgt twee verplichte cursussen (14 EC), één verplichte keuzecursues (7 EC), één vak uit de lijst met gebonden keuzecursussen (7 EC), schrijft je masterscriptie (18 EC) en vult je vrije ruimte (14 EC) met keuzevakken of een stage (voor een stage ontvang je 7 EC). Hier vind je een schematische weergave van het studieprogramma.

    Let op: heb jij de pre-master Nederlands Recht gedaan? Om civiel effect te behalen moet je alleen positiefrechtelijke vakken kiezen. Meer informatie hierover vind je in de OER.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie is het mogelijk om voor een periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv. Bekijk de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

NB: In het studieprogramma van Staats- en Bestuursrecht is geen specifieke ruimte gereserveerd voor een periode in het buitenland, dus houd rekening met mogelijke uitloop van je studie. 

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.