

MasterspecialisatieStrafrecht
Strafrecht is nadrukkelijk aanwezig in onze samenleving. In het vakgebied vinden grote ontwikkelingen plaats. Daarom is er behoefte aan goede juristen met gefundeerde kennis van het straf(proces)recht die dit kunnen toepassen in de rechtspraktijk.
Iets voor jou?
- Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
- Je wordt vanuit het positieve recht opgeleid tot een 'klassieke' jurist;
- Je hebt veel keuzemogelijkheden om zelf je studieprogramma samen te stellen;
- Je docenten zijn naast onderzoekers, veelal werkzaam in de praktijk;
- Je krijgt regelmatig college van gastdocenten uit de rechtspraktijk;
- Beoordeeld als beste opleiding binnen het vakgebied.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands (100%)
- Studieduur
- 1 jaar (60 EC)
- Start maanden
- September
- Contacturen
- 18-20 uur per week
- Opleidingsvorm
- Deeltijd, Duaal, Voltijd
- Graadnaam
- Master of Laws, specialisatie van Nederlands Recht
- Faculteit
- Faculteit der Rechtsgeleerdheid
- CROHO code
- 66451
- Accreditatie
- NVAO

Wat ga je leren?
Het studieprogramma van de masterspecialisatie Strafrecht biedt verdieping en verbreding van de straf(proces)rechtelijke kennis die je in de bachelorfase hebt opgedaan. Je bestudeert het geldende strafrecht en de grondslagen ervan, actuele juridische ontwikkelingen, fundamentele rechten, het penitentiaire recht en de criminologie. Je krijgt een introductie in het internationale strafrecht en maakt kennis met hoogspecialistische thema’s zoals drugs- en wapenwetgeving. Je hebt oog voor het spanningsveld tussen criminaliteitsbestrijding en een eerlijk proces.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Binnen de strafrechtspleging en binnen de samenleving is behoefte aan goede juristen die gefundeerde kennis hebben van het straf(proces)recht en deze kennis kunnen toepassen in de rechtspraktijk. Na afronding deze opleiding kun je je richten op een baan in de advocatuur of in de rechterlijke macht; als advocaat, rechter of officier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Je kunt ook aan de slag in het politie- en gevangeniswezen of in beleids- en wetgevingsfuncties bij de overheid. Als afgestudeerd jurist ben je breed opgeleid en kun je veel kanten uit.
Civiel effect
Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld