Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma masterspecialisatie Strafrecht

De masterspecialisatie Strafrecht duurt één jaar, waarin je verdieping en verbreding toevoegt aan de straf(proces)rechtelijke kennis die je in de bachelorfase hebt opgedaan. Je volgt vier vakken, schrijft je masterscriptie, en kunt 7 EC aan vrije ruimte vullen met vakken naar keuze of een stage. Je kunt er ook voor kiezen om een vak of je stage in het buitenland te doen.

Studieprogramma

  • Studieprogramma Strafrecht

    Het studieprogramma van de masterspecialisatie Strafrecht omvat 60 EC. Je volgt twee verplichte cursussen (21 EC), één vak uit de lijst met gebonden keuzevakken (7 EC), schrijft je masterscriptie (18 EC) en vult je vrije ruimte (14 EC) met twee vrije keuzevakken of een vrij keuzevak en een stage. Hier vind je een schematische weergave van het studieprogramma.

    Let op: heb jij de pre-master Nederlands Recht gedaan? Om civiel effect te behalen moet je alleen positiefrechtelijke vakken kiezen. Meer informatie hierover vind je in de OER.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie is het mogelijk om voor een periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv. Bekijk de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

NB: In het studieprogramma van Strafrecht is geen specifieke ruimte gereserveerd voor een periode in het buitenland, dus houd rekening met mogelijke uitloop van je studie.