Wat kun je ermee?

Na afronding van de opleiding ben je meester in de rechten (Master of Laws). Je bent in staat om vanuit de grondslagen van de wet, tot werkbare analyses en oplossingen te komen voor de praktijk.

Arbeidsmarktperspectief

Binnen de strafrechtspleging en binnen de samenleving is behoefte aan goede juristen die gefundeerde kennis hebben van het straf(proces)recht en deze kennis kunnen toepassen in de rechtspraktijk. Na afronding deze opleiding kun je je richten op een baan in de advocatuur of in de rechterlijke macht; als advocaat, rechter of officier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Je kunt ook aan de slag in het politie- en gevangeniswezen of in beleids- en wetgevingsfuncties bij de overheid. Als afgestudeerd jurist ben je breed opgeleid en kun je veel kanten uit.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • Advocaat
  • Rechter
  • Officier van justitie
  • Politie-of gevangeniswezen
  • Beleids- en wetgevingsfunctie
  • Onderzoeker

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.