
MasterTaal- en Spraakpathologie
Als taal- en spraakpatholoog kijk je waar stoornissen vandaan komen en hoe ze zich verhouden tot normale ontwikkeling bij kinderen of bij normale veroudering. Je leert omgaan met geavanceerde methoden om stoornissen en vooruitgang vast te stellen.
Iets voor jou?
- Een unieke mix van taalwetenschappen, neuropsychologie en geneeskunde.
- Je kunt een uitgebreid afstudeeronderzoek doen.
- Je krijgt college van wetenschappers op het gebied van taal, spraak en gehoor en neuropsychologie.
- Jij profiteert van de nieuwste inzichten, technologische toepassingen en draait mee in vernieuwende klinische projecten.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkWat ga je leren?
In deze masterspecialisatie doe je grondige kennis op van de achtergronden van taal- en spraakstoornissen. Je verdiept je in de problemen waar patiënten mee worstelen. Waarom blijven schoolresultaten van kinderen met een cochleair implantaat toch vaak achter? Hoe komt het dat iemand moeite heeft met articuleren? Waarom kunnen mensen met afasie soms moeilijk zónder woorden leren communiceren als ze moeite hebben mét woorden? Je leert toepassingsgericht en fundamenteel onderzoek doen en nieuwe wetenschappelijke inzichten koppelen aan de praktijk. Na afronding ben je een expert op het gebied van taal- en spraakstoornissen.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
De masterspecialisatie Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit heeft een goede reputatie. Zowel in binnen- als in buitenland. Als taal- en spraakpatholoog werk je veelal in (zorg)instellingen als onderzoeker of als intermediair tussen arts en logopedist. Deze opleiding geeft je geen klinische bevoegdheid, maar je kunt na deze master wel een verkort programma Logopedie doen.
Wat kun je ermee?Onderzoek
Tijdens de opleiding doe je wetenschappelijk onderzoek in de praktijk: je vergelijkt therapieën en verschillende typen patiënten op diverse kenmerken, je doet longitudinaal onderzoek en kijkt of er verbetering plaatsvindt, je krijgt inzicht in verwerkingsprocessen en ontwikkelt en valideert testen.
Factsheet
- Voertaal
- Nederlands
- Studieduur
- 1 jaar (60 EC)
- Start maanden
- September
- Contacturen
- 10-20
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Master of Arts, specialisatie van Taalwetenschappen
- Faculteit
-
Faculteit der Letteren
- CROHO code
- 60815
Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld