Taal- en Spraakpathologie

MasterspecialisatieTaal- en Spraakpathologie

Waarom werkt dezelfde therapie voor de ene persoon met afasie wel en voor de ander niet? Wat gaat er precies mis als iemand stottert? Bij Taal- en Spraakpathologie kijk je naar oorzaken, diagnostiek en behandeling van taal- en spraakstoornissen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Een unieke mix van taalwetenschappen, neuropsychologie en geneeskunde.
  • Je ontwikkelt verschillende perspectieven op de oorzaken van stoornissen.
  • Je leert evidentie voor diagnostiek en behandeling van taal- en spraakstoornissen op waarde schatten.
  • Je draait mee in vernieuwende klinische projecten.
  • Na het afronden van deze masterspecialisatie kun je aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een verkort programma volgen om logopedist te worden.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
De master combineert voor mij de twee dingen waar ik enorm van hou, namelijk bezig zijn met taal en mensen helpen.
Laura Ermers, Student Taal- en Spraakpathologie
Laura Ermers Student Het verhaal van Laura
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens deze masterspecialisatie leer je de benodigde academische vaardigheden om vanuit verschillende theoretische perspectieven naar stoornissen te kunnen kijken. Daarnaast leer je hoe je een kritisch standpunt in kunt nemen over of een nieuw diagnostisch instrument of behandeling meerwaarde heeft. Met deze vaardigheden kun je deelnemen aan (klinisch) onderzoek of het klinische veld adviseren over nieuwe ontwikkelingen (beleid). Na afronding ben je een expert op het gebied van taal- en spraakstoornissen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als taal- en spraakpatholoog kun je aan de slag in (zorg-)instellingen als onderzoeker of kun je een adviserende (beleids-)rol vervullen binnen je expertisegebied. Studenten vinden ook hun weg naar vacatures binnen de communicatie of taaltoetsing. Deze opleiding geeft je geen klinische bevoegdheid, maar je kunt na deze master wel een verkort programma Logopedie volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Lees hier meer over het MaBa-programma.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

Tijdens de opleiding doe je wetenschappelijk onderzoek: je vergelijkt therapieën en verschillende typen taal- en spraakstoornissen, je doet longitudinaal onderzoek en kijkt of er verbetering plaatsvindt, je krijgt inzicht in verwerkingsprocessen en ontwikkelt en valideert testen. 

Onderzoek

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld