Iris van Schaik

Portretfoto Iris van Schaik
Het meest uitdagende van deze master is denk ik dat er altijd wel voor iemand een onderwerp of vaardigheid is waar diegene nog geen ervaring mee heeft.
Naam
Iris van Schaik
Opleiding
Taal- en Spraakpathologie
Startdatum studie
Vooropleiding
Taalwetenschap, Universiteit van Utrecht

Iris van Schaik is masterstudente Taal- en Spraakpathologie. 

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Wat mij aanspreekt in deze master is dat er een mooie balans is tussen onderzoek, theorie en praktijk. Delen van vakken bouwen ook op deze manier op elkaar voort, wat de master echt een samenhangend geheel maakt.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is heel goed! Het aantal studenten is niet hoog, dat maakt contact met medestudenten en docenten makkelijker. De docenten zijn erg betrokken en je kan altijd wel bij iemand terecht met vragen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagende van deze master is denk ik dat er altijd wel voor iemand een onderwerp of vaardigheid is waar diegene nog geen ervaring mee heeft. De master behandelt theorie, praktijk en onderzoek, en is in dat opzicht dus breed. Daar wordt wel goed rekening mee gehouden.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Het aanbod van onderwerpen voor stage/scriptie is heel erg breed. Je kan dus alle kanten op! Ook zijn er mogelijkheden in het buitenland. Ik doe bijvoorbeeld mijn scriptie en stage aan de Universiteit Gent. Door corona is dit online, maar normaal gesproken zou je daar echt heen gaan.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Voor hbo-studenten geeft deze master echt een goede theoretische diepgang en krijg je een inzicht in hoe het onderzoek op het gebied van de taal- en spraakpathologie wordt gedaan. Voor wo-studenten geeft de master ook een goed beeld van hoe er onderzoek wordt gedaan, maar meer hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik heb zelf een wo-achtergrond, en ik ben van plan om nog de verkorte hbo-opleiding logopedie te doen.