Karlijn Spijkers

Karlijn Spijker, studetn Taal- en Spraakpathologie
De master is een theoretische verdieping van taal-, spraak- en gehoorstoornissen en een uitbreiding van je kennis. Het is dus een mooie en waardevolle aanvulling op de opleiding logopedie.
Naam
Karlijn Spijkers
Opleiding
Taal- en Spraakpathologie
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Logopedie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Karlijn Spijkers is student Taal- en Spraakpathologie.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master is een theoretische verdieping van taal-, spraak- en gehoorstoornissen en daarmee een uitbreiding van je logopedische kennis. Daarnaast leer je onderzoeksvaardigheden en leer je een kritische blik te hebben op huidige onderzoeken. Het is dus een mooie en waardevolle aanvulling op de opleiding logopedie.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Er heerst een hele fijne en gemoedelijke sfeer. Het is een redelijk kleine opleiding waardoor je je hele jaargang kent. Bij vragen kunnen we altijd bij elkaar, maar zeker ook bij de docenten terecht.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

In het begin moest ik wel wennen aan het reilen en zeilen van een universitaire opleiding. Het tempo, de hoeveelheid stof en opdrachten waren anders dan ik gewend was.

Kun je iets zeggen over je scriptie?

Tijdens mijn scriptie die ik momenteel aan het schrijven ben, houd ik mij bezig met de ontwikkeling en validering van een woordproductietaak. Deze scriptie is een onderdeel van het project 'Taalvariatie en Afasie'. De woordproductietaak zal een onderdeel worden van een grotere testbatterij die taalvariatie binnen afasiepatiënten, in kaart zal brengen.