Wat spreekt je aan in de master en waarom?
De master combineert voor mij de twee dingen waar ik enorm van hou, namelijk bezig zijn met taal en mensen helpen. Doordat je je taalkundige kennis toepast in een gezondheidscontext kan ik me nuttig maken. Ook ben je veel bezig met verschillende soorten onderwerpen, wat de opleiding lekker divers maakt!
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?
De opleiding voelt als een soort team. Je bent allemaal bezig in dezelfde vrij specifieke sector en we zijn constant bezig elkaar te helpen om betere taal- spraakpathologen te worden. De drempel om contact of hulp te zoeken met zowel medestudenten als docenten is laag, wat de sfeer gemoedelijk maakt.
Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?
De hoeveelheid literatuur in het verplichte programma is soms ietwat uitdagend. Ik zie het nut er wel van in: als je op de hoogte bent van de nieuwste theorieën kun je dat beter toepassen. Desalniettemin kan het soms veel zijn.
Kun je iets vermelden over je scriptie?
Mijn scriptie ben ik op dit moment aan het schrijven in samenwerking met de Universiteit Twente in Enschede. Hier ben ik bezig om te onderzoeken welk type robotspraak het meest geschikt is om in te zetten bij een ziekenhuisrobot. Een uitdagend multidisciplinair onderzoek, maar wel enorm interessant!
Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?
Ik vind het zelf heel belangrijk dat er een kort lijntje is tussen theorie en praktijk. Zo kunnen we direct onderzoek doen naar daar waar de praktijk behoefte aan heeft. Daarom ga ik zelf na deze master nog een verkorte opleiding logopedie doen: zo kan ik zelf in de praktijk ervaren waar we in de onderzoekswereld aandacht aan moeten besteden!