Wat spreekt je aan in de master en waarom?
Deze master laat je dieper in de stof van taal- en spraakproblemen duiken. De vakken zijn interessant en hebben redelijk veel diepgang. Er is een deel voor vrije ruimte om je eigen interesses verder te ontwikkelen. Er is een mogelijkheid om stage te lopen binnen de master, maar deze moet je wel veelal zelf inrichten.
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?
Het contact tussen jaarsgenoten en docenten is redelijk hecht. Je kent iedereen wel bij naam en weet van welke richting ze komen. De helft van de studenten komt meestal van de studie logopedie, de rest komt meestal vanuit een andere (universitaire) studie. Er hangt altijd een fijne, ongedwongen sfeer.
Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?
Persoonlijk vind ik de master goed te doen, omdat het alleen maar verdiepingsvakken waren op onderwerpen die al in mijn bachelor aan bod waren gekomen. Achteraf gezien had ik toch wel graag een stage gevolgd, om toch de praktijk meer op te zoeken.
Kun je iets vertellen over je stage en je scriptie?
Ik heb dus zelf geen stage gevolgd, maar had dat wel graag willen doen. Nu ga ik de studie logopedie volgen na dit jaar, dus zie ik daar gelukkig wel meer praktijk. Een scriptie schrijven blijft voor sommigen altijd een opgave, maar omdat je zelf de keuze hebt in een onderwerp, helpt dat wel om je motivatie meer te behouden.
Wat wil je gaan doen na het afronden van je master?
Ik ga hierna de studie logopedie volgen, om te kijken of de praktische kant van deze branche mij ook trekt. Ik heb nog nooit een patiënt gezien, dus leek het mij beter om daar eerst meer ervaring mee te hebben voordat ik begin aan het zoeken van een baan met mijn Taal- en Spraakpathologiediploma.