Tandheelkunde behandeling
Keuzegids 2022 masters

MasterTandheelkunde

Ons streven is: met zorg en kennis bijdragen aan gezondheid en levenskwaliteit. Je bekwaamt je in zowel technisch als sociaal opzicht. Aandacht voor de patiënt, waaronder kwetsbare patiëntgroepen, en het werken in teamverband spelen een grote rol.

Direct naar

Iets voor jou?

  • De master bestaat voor een belangrijk deel uit het werken en leren in masterklinieken.
  • Studenten uit alle drie masterjaren dragen, samen met studenten Mondzorgkunde en onder begeleiding van ervaren docenten, zorg voor de behandeling van hun eigen patiënten
  • In het derde jaar loop je twee stages: bij een tandartspraktijk en in de ouderenzorg. Je bereidt je dus optimaal voor op het werken in de beroepspraktijk.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik loop verder nergens tegenaan, omdat de master dusdanig is gepersonaliseerd dat je wel je eigen tempo kan bepalen.
Ay-Xia
Ay-Xia Ma Student Het verhaal van Ay-Xia
Kennismaken

Wat ga je leren?

De master Tandheelkunde bestaat uit een kerncurriculum en profielonderwijs. Aan het einde van het eerste masterjaar kies je één van de vier profielen: Reconstructief, Chirurgisch, Kind en Ontwikkeling, of Gerodontologie. De profielen bestaan uit een theoretisch en een klinisch deel.

Vanaf de start van de masterfase ga je aan de slag in de masterkliniek. In een team van 4e, 5e en 6e jaars Tandheelkundestudenten én 3e en 4e jaars Mondzorgkundestudenten behandel je je eigen patiënten. Op deze manier maak je kennis met het werken in een groepspraktijk en doe je ervaring op met een gevarieerde patiëntenpopulatie.

Om tandartsen op te leiden die in staat zijn onderzoek en onderzoeksresultaten op waarde te schatten, wordt er in alle leerjaren aandacht besteed aan wetenschappelijk onderwijs. Je opgedane kennis en vaardigheden komen tot uiting in de scriptie die je in het laatste jaar schrijft.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als afgestudeerd tandarts heb je een goed beroepsperspectief. Velen vinden snel na hun studie een baan en het inkomen van een tandarts is bovengemiddeld. De gebieden waarin je kunt gaan werken zijn zeer divers. Je kunt je na je masteropleiding verder differentiëren of specialiseren, maar bijvoorbeeld ook het onderzoek of onderwijs in.

Mogelijke differentiaties:

  • Parodontologie
  • Endodontologie
  • Gnathologie
  • Implantologie

Specialisaties:

  • Orthodontie
  • MKA-chirurgie (daarvoor is ook een artsexamen vereist)

 

Arbeidsmarktgegevens

Van de afgestudeerden binnen de masteropleiding Tandheelkunde heeft 100% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 37 uur per week is €5.500,-. (Bron: studiekeuze123.nl)

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld