Ay-Xia Ma

Ay-Xia
Ik loop verder nergens tegenaan, omdat de master dusdanig is gepersonaliseerd dat je wel je eigen tempo kan bepalen.
Naam
Ay-Xia Ma
Opleiding
Tandheelkunde
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Tandheelkunde (Radboud Universiteit)

Student Ay-Xia Ma volgt de master Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Het leukste van de master vind ik zelf dat je vooral veel verticaal contact hebt, dus met 4e-, 5e- en 6e-jaars studenten, waardoor je ontzettend veel van elkaar kan leren en dat ook weer kan doorgeven aan de jaren onder je. Ook omdat je in clusters werkt, dus kleinere groepjes, heb je veel contact met je docenten en andere medewerkers. Daardoor is het wat kleinschaliger en heb je echt persoonlijk onderwijs.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Ik vind dat het contact tussen docenten en studenten echt wel prettig is, en ik denk dat het ook anders is dan bij andere studies. Wij hebben natuurlijk het ‘Dappen’ (de wekelijkse borrel) wat docenten en studenten verbindt, we hebben de Eindejaarsbarbecue, de Sintshow, noem maar op. Hierdoor ligt de drempel een stuk minder hoog om contact te hebben met docenten, en hetzelfde geldt natuurlijk voor studenten.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Je hebt een hele lijst aan patiënten, en daarvoor draag je zelf verantwoordelijkheid. Dat vereist veel planning en organisatie. Daarnaast mag je alle behandelingen in de master uitvoeren die je de jaren daarvoor hebt geoefend op een pop, en dat vond ik in het begin echt nog wel spannend. Verder loop ik nergens tegenaan, omdat de master dusdanig is gepersonaliseerd dat je wel je eigen tempo kan bepalen.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Toevallig ben ik op het moment dat ik dit schrijf op buitenlandstage in Wuhan, China! Dus ja, er is mogelijkheid tot buitenlandstage in je 5e of 6e jaar. Wat scriptie betreft, je hebt één-op-één contact met je begeleider en bent hier vrij flexibel in. Ik heb dit dus zo kunnen afstemmen dat ik dit kon combineren met mijn buitenlandstage.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

De bachelor en de master lopen over in elkaar. Na je master ben je tandarts, en daarna zou je je nog kunnen differentiëren of specialiseren. Ik wil na mijn studie eerst gaan werken als tandarts, voordat ik een nieuwe opleiding start, namelijk de specialisatie tot orthodontist.