Lisa van Kouterik

Lisa van Kouterik
Wat mij het meest aanspreekt is dat je alle kennis, zowel theoretisch als praktisch, in de master allemaal kan toepassen op je eigen patiëntenbestand.
Naam
Lisa van Kouterik
Opleiding
Tandheelkunde
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Tandheelkunde (Radboud Universiteit)

Student Lisa van Kouterik volgt de master Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Wat mij het meest aanspreekt is dat je alle kennis, zowel theoretisch als praktisch, in de master allemaal kan toepassen op je eigen patiëntenbestand. Daarnaast vind ik de samenwerking in clusters (kleine groepjes) met studenten uit de andere masterjaren en met de studenten mondzorgkunde van de HAN een grote toevoeging, omdat je veel met elkaar kan samenwerken en overleggen, zoals dat ook in de echte praktijk gaat.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Zoals ik hierboven al noemde, heb je nauw contact met andere studenten binnen je cluster. Het is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen per jaar, wat ervoor zorgt dat je vrijwel al je jaargenoten kent. Daarnaast is het contact met de docenten ook erg laagdrempelig, je kunt ze gemakkelijk aanspreken als je ergens tegenaan loopt of met vragen zit, en ook op de vele activiteiten die de studievereniging organiseert zijn vaak docenten aanwezig.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagend vind ik de grote verantwoordelijkheid die je draagt, zowel in de behandelingen die je uitvoert als in de planning daarvan en alles eromheen. Daarnaast is het een studie met erg veel contacturen. Je bent vrijwel iedere dag aanwezig op de universiteit, dat kan soms best wel pittig zijn, zeker in vergelijking met andere opleidingen.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Ik ben momenteel bezig met mijn scriptie binnen het vakgebied Orthodontie. Zelf vind ik orthodontie erg interessant en zou ik mij ook graag hierin willen specialiseren, dus deze scriptie is een goed opstapje hiervoor. Binnen onze master is de scriptie verdeeld over de laatste twee masterjaren: in je 5e jaar schrijf je het protocol, dus de onderzoeksopzet voor je scriptie, en in het 6e jaar ga je dit uitvoeren. Zo is je scriptie goed te combineren met de vele klinische praktijkuren die je binnen je master hebt.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Ik denk dat het een master is waarin je heel erg veel ervaring opdoet om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de echte praktijksituatie. Dit is fijn voor zowel het zelfvertrouwen in je eigen kunnen, maar ook voor de patiënt, zodat hij of zij goede mondzorg ontvangt. Na 6 jaar studeren kun je gaan werken als tandarts, maar ik ga het liefst nog even door: ik ben van plan om na het afronden van mijn master de 4-jarige specialisatie tot orthodontist te volgen.