Theology (3 year)

De Radboud Universiteit biedt theologie masterstudenten een uitgebreide 3-jarige academische opleiding waarin zij hun kennis van de theologie verbreden en zich specialiseren in een van de vier disciplines van de theologie. Daarnaast bieden we een 1-jarige Theologieopleiding aan.

Specialisaties

 • Biblical Exegesis

  In deze Engelstalige specialisatie van de masteropleiding over Theologie staat tekstuitleg van Bijbelse geschriften centraal. Als masterstudent bestudeer je kernconcepten in Bijbelse teksten met betrekking tot hun culturele en historische context.

 • History of Church and Theology

  Studenten van de masterspecialisatie Church History leren historische ontwikkelingen met een kritisch en analytisch oog te bestuderen.

 • Practical Theology

  In de Engelstalige masterspecialisatie over Practical Theology bestudeer je religieuze identiteit in de pluriforme, individualiserende samenleving.

 • Systematic Theology

  Verbeter je vermogen tot theologische reflectie en vergroot je kennis van de christelijke intellectuele traditie, zodat je vol zelfvertrouwen kunt deelnemen aan publieke debatten over onderwerpen als atheïsme, post-secularisme en wetenschap.

 • Pre-master Religiewetenschappen

  Kun je niet direct instromen in een master Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Religiewetenschappen maak je kennis met de wereldreligies.

 • Pre-master Theologie

  Kun je met je bacheloropleiding niet direct instromen in een master Theology of Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master.