Leerling in klas op middelbare school

MasterspecialisatieTweejarige Educatieve Master Aardrijkskunde

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Aardrijkskunde halen in combinatie met je vakmaster? Dan is deze opleiding iets voor jou! Deze Master integreert geografische vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een docent van academisch niveau.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wilt een breed opgeleide geograaf worden die geografische kennis overbrengt op anderen. 
  • Je wilt vakinhoud en vakdidactiek tijdens de opleiding combineren. 
  • Je wilt twee jaar stage lopen om je zo het onderwijs 'eigen' te maken. 
  • Je wilt kleinschalig onderwijs volgen met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 
  • Je wilt een uitstekend beroepsperspectief. 
Waarom deze studie?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De opleiding kent vijf leerlijnen. De eerste lijn behandelt de vakinhoud van Aardrijkskunde met aandacht voor het verrichten van geografisch onderzoek, theorie en thematische verdieping. Deze cursussen volg je samen met studenten van de master Human Geography. De tweede, didactische lijn, besteedt onder andere aandacht aan: vakdidactiek, adolescentiepsychologie  en klassenmanagement. De derde, methodologische leerlijn richt zich op de onderzoeksvaardigheden die je nodig hebt in de klas en voor je afstudeerscriptie. De vierde lijn is de stagelijn. In deze lijn breng je kennis in de praktijk op een middelbare school. Tot slot kom je gedurende de opleiding geregeld bij elkaar om onder begeleiding van de docenten de inzichten die je in de verschillende lijnen opdoet met elkaar te verbinden (dit noemen we Academische en Professionele Ontwikkeling).

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met een tweejarige Educatieve Master in de Mens- en Maatschappijwetenschappen heb je een uitstekend arbeidsperspectief. Vanzelfsprekend kun je als vakdocent werken in het voortgezet onderwijs, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook bij hbo-instellingen terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld