Waarom de studie Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen: Aardrijkskunde?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Aardrijkskunde halen in combinatie met je vakmaster geografie? Dan is deze opleiding iets voor jou!  De Tweejarige Educatieve Master Aardrijkskunde integreert geografische vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een uitstekende docent van academisch niveau.

 

Tweejarige Educatieve Master Aardrijkskunde

  • Deze master biedt je de unieke mogelijkheid om je vakinhoudelijke ontwikkeling te koppelen aan je ontwikkeling als docent. 
  • Dankzij het tweejarige stagetraject word je optimaal voorbereid op een didactische beroepspraktijk van niveau. 
  • Persoonlijke aandacht: het onderwijs is kleinschalig, interactief en dynamisch, met veel persoonlijke begeleiding door een team van betrokken opleiders. 
  • Door de ruime aandacht voor de wisselwerking tussen vakinhoud en vakdidactiek wordt je uitstekend toegerust op het ontwikkelen van innovatief lesmateriaal. 
  • Veel afgestudeerden worden aardrijkskundedocent. Weet je nu al dat je docent wilt worden? Koppel je inhoudelijke verdieping dan al gelijk aan je training als docent. 
  • Doordat het programma twee jaar duurt, is er meer ruimte om geografische cursussen uit de master Human Geography te volgen dan tijdens een eenjarige, disciplinaire master. Zo word je niet alleen een aardrijkskundedocent, maar ook een breed opgeleide geograaf. 

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit