Student lerarenopleiding op werkplek op middelbare school

MasterspecialisatieTweejarige Educatieve Master Filosofie

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Filosofie halen in combinatie met je vakmaster? Dan is deze opleiding iets voor jou! Je integreert vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een uitstekende docent van academisch niveau.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je combineert twee jaar lang vakinhoud met vakdidactiek.
  • Je loopt twee jaar stage en krijgt dus veel tijd om je het onderwijs eigen te maken.
  • Je programma biedt veel ruimte voor vakinhoudelijke specialisatie.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
De opleiding is een fijne plek om te experimenteren met beginnend docentschap.
Portretfoto Marouscha Hogeslag
Marouscha Hogeslag Docent LB filosofie op Gymnasium Apeldoorn Het verhaal van Marouscha
Kennismaken

Wat ga je leren?

De opleiding kent vijf lijnen. De eerste bestrijkt de vakinhoud van de filosofie: Je volgt filosofische cursussen op masterniveau. Daarnaast is er de pedagogisch-didactische lijn, waarin je door middel van vakdidactiek, adolescentenpsychologie en klassenmanagement leert kennis aan je leerlingen over te dragen. De methodologische lijn richt zich op de onderzoeksvaardigheden die je nodig hebt voor je afstudeerscriptie, terwijl je in de stagelijn de kennis in de praktijk brengt op een middelbare school. Tot slot kom je gedurende de opleiding geregeld bij elkaar om onder begeleiding van de docenten de inzichten die je in de verschillende lijnen opdoet met elkaar te verbinden (dit noemen we de Academische en Professionele Ontwikkeling).

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met de educatieve master Filosofie heb je een goed arbeidsperspectief. Vanzelfsprekend kun je werken in het voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld in de bovenbouw van de havo en het vwo, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook bij hbo-instellingen terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld