Waarom de studie Tweejarige Educatieve Master Filosofie in Nijmegen?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Filosofie halen in combinatie met je vakmaster? Dan is deze opleiding iets voor jou! De tweejarige master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen: Filosofie integreert vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een uitstekende docent van academisch niveau.

De Tweejarige Educatieve Master Filosofie is een van de masterspecialisaties van de masteropleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen.

  • Deze master bied je de unieke mogelijkheid om je filosofische vakinhoudelijke ontwikkeling te koppelen aan je ontwikkeling als docent.
  • Dankzij het tweejarige stagetraject word je optimaal voorbereid op een didactische beroepspraktijk van niveau.
  • Persoonlijke aandacht: het onderwijs is kleinschalig, interactief en dynamisch, met veel persoonlijke begeleiding door een team van betrokken opleiders.
  • Door de ruime aandacht voor de wisselwerking tussen vakinhoud en vakdidactiek word je uitstekend toegerust op het ontwikkelen van innovatief lesmateriaal.
  • Veel afgestudeerd filosofen worden filosofiedocent. Weet je nu al dat je docent wilt worden, koppel je inhoudelijke verdieping dan al gelijk aan je training als docent. Meer weten over een baan als docent bekijk dan je toekomstperspectief.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit