Julia van der Kuijlen

Julia van der Kuijlen
Cursussen vanuit de geschiedenismasters worden gecombineerd met cursussen van de docentenacademie, wat zorgt voor een afwisselend programma.
Naam
Julia van der Kuijlen
Opleiding
Tweejarige Educatieve Master Geschiedenis
Startdatum studie
Vooropleiding
HBO tweedegraads lerarenopleiding Geschiedenis aan de HAN

Julia volgt de Tweejarige Educatieve Master om docent Geschiedenis te worden.

Waarom heb je voor deze master gekozen?

Deze master spreekt mij aan omdat het een combinatie is van inhoud en praktijk. Cursussen vanuit de geschiedenismasters worden gecombineerd met cursussen van de docentenacademie, wat zorgt voor een afwisselend programma. 

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is goed. We zijn allemaal docenten (in opleiding) en dat zorgt voor een vriendelijke, proactieve sfeer. Studenten zijn betrokken en bereid om met een ander mee te denken. 

Wat vind je het meest uitdagend aan de master?

De uitdaging van deze master is om goed te plannen en prioriteiten te stellen. De onderzoeks- en themacollege's hebben een zware studielast en dat is soms lastig te combineren met didactische cursussen en stage. Alle vakken vragen op verschillende momenten aandacht en hebben een verschillend tempo. Je moet goed in de gaten houden wanneer wat van je wordt verwacht. 

Wat vind je van de stage?

De stage is de praktische kant van de studie. Je bent per week twee dagen op je stageschool en dat bevalt goed. Daardoor is er voldoende ruimte in de week om colleges bij te wonen en lessen voor te bereiden. Daarnaast is het leuk om op de universiteit ervaringen uit te wisselen. 

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak?

Deze master is interessant omdat je je op twee manieren gaat kwalificeren: als historicus en als eerstegraads docent. Dit vergroot je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met een diploma van deze master laat je zien dat je praktische invulling kan geven aan je studie omdat je hebt lesgegeven en je laat zien dat je qua inhoudelijke onderzoeksvaardigheden het masterniveau aankan.