docent helpt leerlingen in klas

MasterspecialisatieTweejarige Educatieve Master Grieks en Latijn

Wil jij je eerstegraads lesbevoegdheid Grieks en Latijn halen in combinatie met een vakmaster? De Tweejarige Educatieve Master Grieks en Latijn integreert vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een docent van academisch niveau.

Direct naar

Iets voor jou?

  • De opleiding combineert vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek. 
  • Je loopt twee jaar stage en krijgt dus volop de ruimte om met het werkveld vertrouwd te raken. 
  • Je volgt kleinschalig onderwijs met veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing. 
  • Je schrijft een masterscriptie met een inhoudelijke en een educatieve component. 
  • Je hebt een uitstekend beroepsperspectief.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De opleiding kent vijf leerlijnen. De eerste daarvan bestrijkt de vakinhoud van het Grieks en Latijn. Daarnaast is er een pedagogisch-didactische lijn, met aandacht voor onder andere vakdidactiek en pedagogisch handelen. Er is ook een ruim keuzeaanbod in specialisatiecursussen binnen deze lijn. De methodologische lijn richt zich op de onderzoeksvaardigheden die je nodig hebt voor je afstudeerscriptie, terwijl je in de stagelijn je kennis in de praktijk brengt op een middelbare school. Tot slot kom je gedurende de opleiding geregeld bij elkaar om onder begeleiding van de docenten de inzichten die je in de verschillende lijnen opdoet met elkaar te verbinden (deze lijn noemen we Academische en Professionele Ontwikkeling). Onze studenten volgen zowel onderwijs aa de faculteiten als aan de Radboud Docenten Academie.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met een tweejarige educatieve master in de Taal- en Cultuurwetenschappen heb je een uitstekend arbeidsperspectief. Vanzelfsprekend kun je werken in het voortgezet onderwijs, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook bij hbo-instellingen terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld