docent helpt leerlingen in klas

MasterTweejarige Educatieve Master Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen halen, maar ook politicologie en sociologie op master niveau studeren? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Keuzegids 2022 masters
Direct naar

Iets voor jou?

  • De opleiding combineert politicologische en sociologische vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek.
  • Je loopt twee jaar stage en krijgt dus ruimte om met het werkveld vertrouwd te raken.
  • Je volgt kleinschalig onderwijs met veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing.
  • Je schrijft een inhoudelijke masterscriptie met een educatieve component.
  • Je hebt een uitstekend beroepsperspectief.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De opleiding kent vijf leerlijnen. De eerste lijn behandelt de vakinhoud van Politicologie en Sociologie, met aandacht voor de kernonderwerpen: socialisatie en identiteit, macht en ongelijkheid, representatie en cohesie, globalisering en democratisering. Daarnaast is er een didactische leerlijn, de tweede lijn, met aandacht voor onder andere vakdidactiek, adolescentiepsychologie en klassenmanagement. De derde, methodologische leerlijn richt zich op de onderzoeksvaardigheden die je nodig hebt in de klas en voor je afstudeerscriptie, terwijl je in de vierde, stageleerlijn je kennis in de praktijk brengt op een middelbare school. Tot slot kom je gedurende de opleiding geregeld bij elkaar om onder begeleiding van de docenten de inzichten die je in de verschillende lijnen opdoet met elkaar te verbinden (dit noemen we Academische en Professionele Ontwikkeling).

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met een tweejarige educatieve master in de Mens- en Maatschappijwetenschappen heb je een uitstekend arbeidsperspectief. Vanzelfsprekend kun je als vakdocent werken in het voortgezet onderwijs, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook bij hbo-instellingen terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld