Waarom de studie Tweejarige Educatieve Master Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen in Nijmegen?

Integratie van inhoud en didactiek

De opleiding geeft je de mogelijkheid om je vakinhoudelijke expertise op het gebied van politicologie en sociologie te koppelen aan je ontwikkeling als docent. Na afronding ontvang je een MA-titel waarmee je zowel in als buiten het onderwijs aan de slag kan. Doordat het programma twee jaar duurt, is er meer ruimte om politicologische en sociologische cursussen te volgen dan in een disciplinaire eenjarige master. Zo word je niet alleen docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen, maar ook een breed opgeleide sociaal-wetenschapper.

Twee jaar stage

Door tweejarige (stage)begeleiding word je optimaal voorbereid op een didactische beroepspraktijk van niveau.

Persoonlijke aandacht

Het onderwijs is kleinschalig, interactief en dynamisch, met veel persoonlijke begeleiding door een team van betrokken opleiders.

Innovatie

Door de ruime aandacht voor de wisselwerking tussen vakinhoud en vakdidactiek word je uitstekend toegerust op het ontwikkelen van innovatief lesmateriaal.

Beroepsperspectief

Met deze master op zak ben je zeer aantrekkelijk voor middelbare scholen. Omdat je je eerstegraads bevoegdheid aan de universiteit hebt behaald, is de kans groot dat je snel aan de slag kan in de bovenbouw van het vwo. Met je bevoegdheid kun je ook lesgeven in het hbo. In je tweejarige opleiding leer je alles over de laatste politicologische en sociologische inzichten en weet je ook hoe je deze kennis in de toekomst op peil kunt houden. Daarnaast krijg je een gedegen opleiding in onderzoeksmethoden en word je getraind om die zowel in als buiten de klas toe te passen, bijvoorbeeld als beleidsadviseur.

Daarom Radboud Universiteit

• De onderwijsvormen zijn persoonlijk, kleinschalig en uitdagend. Er heerst een open sfeer, waarin je gemakkelijk in contact komt met docenten en andere studenten.
  • Onze docenten zijn internationaal erkende experts op hun vakgebied.
  • Onze groene campus is een heerlijke plek om te studeren. Alle faciliteiten bevinden zich op loopafstand van elkaar.
  • We stimuleren je om verder te kijken en leiden je multidisciplinair op, zodat je een breed scala aan professionele en academische vaardigheden ontwikkelt.
  • Met een diploma aan de Radboud Universiteit is het arbeidsmarktperspectief gunstig. De opleiding kent een speciale module gericht op beroepsoriëntatie. Bovendien kun je bij ons terecht voor individuele (advies)gesprekken en cv-checks.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit