Student lerarenopleiding voor de klas op middelbare school

MasterTweejarige Educatieve Master Nederlands

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands halen in combinatie met je vakmaster? De Tweejarige Educatieve Master Nederlands integreert vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een docent van academisch niveau.

Direct naar

Iets voor jou?

  • De opleiding combineert vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek.
  • Je loopt stage en krijgt dus ruimte om met het werkveld vertrouwd te raken.
  • Je volgt kleinschalig onderwijs met veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing.
  • Je schrijft een inhoudelijke masterscriptie met een educatieve component.
  • Je hebt een uitstekend beroepsperspectief.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik vond het erg tof om te zien dat de leerlingen enthousiast bezig gingen met mijn lessen.
Portretfoto Dion Kwint
Dion Kwint Student Het verhaal van Dion
Kennismaken

Wat ga je leren?

De opleiding kent vijf lijnen. De eerste daarvan bestrijkt de vakinhoud van de neerlandistiek: letterkunde, taalkunde en communicatie. Daarnaast is er een pedagogisch-didactische lijn, met aandacht voor onder andere vakdidactiek, adolescentiepsychologie en klassenmanagement. De methodologische lijn richt zich op de onderzoeksvaardigheden die je nodig hebt voor je afstudeerscriptie, terwijl je in de stagelijn je kennis in de praktijk brengt op een middelbare school. Tot slot kom je gedurende de opleiding geregeld bij elkaar om onder begeleiding van de docenten de inzichten die je in de verschillende lijnen opdoet met elkaar te verbinden (dit noemen we Academische en Professionele Ontwikkeling).

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met een tweejarige educatieve master heb je een uitstekend arbeidsperspectief. Vanzelfsprekend kun je werken in het voortgezet onderwijs, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook bij hbo-instellingen terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld