Dion Kwint

Dion Kwint
Ik vond het erg tof om te zien dat de leerlingen enthousiast bezig gingen met mijn lessen.
Naam
Dion Kwint
Opleiding
Tweejarige Educatieve Master Nederlands
Startdatum studie
Einddatum studie

Dion Kwint is een masterstudent van de Tweejarige Educatieve Master Nederlands.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Allereerst spreekt de integratie van vakinhoud en vakdidactiek spreekt mij erg aan. Voor Nederlands zijn de vakinhoudelijke cursussen speciaal voor deze master ontworpen, waardoor steeds de ontwikkeling naar de onderwijspraktijk kan worden gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe mijn onderwijsvisie past binnen hedendaagse discussies over het literatuuronderwijs en hoe moderne media ingezet kunnen worden binnen het schoolvak. Daarnaast heb ik door het volgen van de tweejarige educatieve master ruim de tijd gekregen om mij stap voor stap te ontwikkelen in het lesgeven. In de begeleide stages in jaar 1 staat de ontwikkeling van deellessen naar volledige lessen die op elkaar aansluiten centraal. Doordat ik veel feedback kreeg van mijn begeleiders kon ik mij snel verder ontwikkelen. In de zelfstandige stages van jaar 2 heb je je eigen klassen en je leert je ontwikkelen als docent buiten het lokaal: je bent actiever in de sectie en het team.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Tijdens de colleges is er voldoende aandacht om je stage-ervaringen uit te wisselen met studiegenoten. De begeleiding van de docenten is prima. Je wordt aangezet tot het nadenken over je visie op onderwijs in het algemeen en op je schoolvak in het bijzonder.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master?

Het leukste aan de opleiding vind ik veruit de stage. Daarom zie ik soms wel op tegen de colleges op de andere dagen. Het liefst zou ik namelijk zo veel mogelijk lesgeven!

En hoe staat het met je scriptie?

Momenteel ben ik bezig met mijn masterscriptie. Ik heb twee lessenseries ontworpen die ik heb uitgevoerd in één van mijn stageklassen tijdens de lessen literatuurgeschiedenis. Ik vond het erg tof om te zien dat de leerlingen enthousiast bezig gingen met mijn lessen en dat het het vele werk waard was!

Wat staat er volgend jaar op de planning?

Ik kijk ernaar uit om komend schooljaar als afgestudeerd academisch docent voor de klas te staan. Ik krijg enorm veel energie van het lesgeven en vind het erg leuk om mijn enthousiasme voor het schoolvak over te brengen. Daarom kan ik dan ook deze master van harte aanbevelen!

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.