Rebeca Chávez

Portretfoto Rebeca Chávez
Doordat je met verschillende studenten uit verschillende vakken zit, helpt dat ook om vakoverstijgend te denken.
Naam
Rebeca Chávez
Opleiding
Tweejarige Educatieve Master Spaans
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Docent Spaans 2e graad, Fontys Lerarenopleiding Spaans

Rebeca heeft een Nederlandse en Mexicaanse nationaliteit en volgt de Tweejarige Educatieve Master voor een eerstegraads lerarenbevoegdheid voor het vak Spaans.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Voornamelijk hoe ik literatuur en cultuur verder in mijn lessen kan integreren. Dit ook in verband met de ontwikkelingen binnen het vto en curriculum.nu

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Het is een prettige open sfeer. Wij zitten met verschillende studenten uit verschillende vakken. Dat helpt ook ons om vakoverstijgend te denken.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master?

Ik vind het moeilijk om mijn balans te vinden tussen werk, privé en de studie. Bovendien heb ik een beetje pech gehad met het rooster. Ik moest in periode 1 drie keer per week naar de uni, dat was bijna niet te doen. Per week was ik meer dan zes uur kwijt alleen aan reistijd.

Kun je iets vermelden over je scriptie?

Op dit moment loop ik geen stage en ben ik nog niet bezig met mijn scriptie, maar het thema van mijn scriptie is al duidelijk, namelijk de integratie van de interculturele communicatieve competentie.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? 

Graag wil ik goede, enthousiaste docenten vormen die genoeg tools hebben om tevens hun leerlingen over de Spaanse taal en cultuur te enthousiasmeren.