Twee studenten fietsen over de campus van de Radboud Universiteit
Twee studenten fietsen over de campus van de Radboud Universiteit

Uitwisselingsstudenten

De Radboud Universiteit is een internationale omgeving met studenten van meer dan 100 nationaliteiten van over de hele wereld. Kies uit een aanbod van meer dan 250 cursussen in het Engels voor uitwisselingsstudenten in alle faculteiten.

Waarom kiezen voor de Radboud Universiteit voor je uitwisseling?

  • Wij zijn een echt internationaal instituut met studenten van over de hele wereld.
  • Je vindt uitstekende faciliteiten zoals studiewerkplekken, een ultramodern sportcentrum, restaurants en cafés op de campus. We bieden onze studenten ook een verscheidenheid aan begeleiding.
  • Wij zijn de enige Nederlandse universiteit waar al het onderwijs en onderzoek plaatsvindt op onze eigen groene campus.
  • Wij zijn trots op onze persoonlijke benadering van leren en onderwijs.
  • Wij bieden een breed scala aan Engelstalige cursussen voor uitwisselingsstudenten.
  • Er zijn uitgebreide mogelijkheden om extra cursussen aan meerdere faculteiten te volgen.
  • Wij helpen je bij het vinden van een kamer.
  • Als je van buiten de EU komt, regelen wij je visumaanvraag.
  • We hebben een uitgebreide introductieweek en evenementen voor internationals door het jaar heen.
  • We zijn gevestigd in Nijmegen: een gezellige, bruisende studentenstad op iets meer dan een uur rijden van Amsterdam.

Taalcursus Social Dutch

Social Dutch wordt gratis aangeboden (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) aan alle uitwisselingsstudenten. Een basiskennis van het Nederlands helpt bij je aansluiting bij de Radboudgemeenschap!

Meer informatie

Two students biking in Nijmegen

De stad Nijmegen

Nijmegen is uitgeroepen tot beste vakantiebestemming van Europa 2022! Maar dat is nog niet alles: de stad Nijmegen is de oudste stad van Nederland, maar werd ook uitgeroepen tot de veiligste Nederlandse stad om te wonen en te studeren. Het heeft een zeer actief studentenleven en is ook gastheer van talloze festivals en sportactiviteiten zoals de Vierdaagse. 

Studeren in Nijmegen

Een drankje pakken met vrienden bij The Yard of het Cultuurcafé is de perfecte afsluiter van een lange studiedag.

 

Tomas - Masterstudent Economics, Behaviour and Policy

 

De Vierdaagse is mijn favoriete tijd van het jaar, de hele stad voelt als één groot festival. Het is de perfecte mix van live muziek, eten, drinken en een goede sfeer. Als je in Nijmegen woont, moet je dit ten minste een keer in je leven meemaken.

 

Lisa - Masterstudent Environment and Society Studies

Sociale activiteiten

Gedurende het jaar worden verschillende sociale activiteiten georganiseerd voor internationale studenten om Nederland, Nijmegen en andere internationale studenten te leren kennen. Excursies en sociale activiteiten, maar ook debatten, lezingen en andere interessante activiteiten worden regelmatig aangekondigd door Radboud International Students en ESN Nijmegen.

Introductieweek

Voor de start van elk semester is er een introductieweek speciaal voor onze nieuwe internationale uitwisselings- en (pre-)masterstudenten. De introductie omvat leuke activiteiten zoals: rondleidingen door de universiteit en de stad, sport, feesten, etc. Door deelname aan dit programma leer je Nijmegen en de Radboud Universiteit snel kennen en maak je nieuwe vrienden van over de hele wereld!

Programma introductie

Collegegeld en studiebeurzen

Als je op dit moment studeert aan een van de partnerinstellingen van de Radboud Universiteit en je voldoet aan de eisen van je thuisuniversiteit, dan kun je in aanmerking komen voor een uitwisselingsperiode aan de Radboud Universiteit. Je hoeft dan voor de uitwisselingsperiode geen collegegeld aan de Radboud Universiteit te betalen, maar alleen het collegegeld aan je thuisuniversiteit. Om te weten of jouw instelling een overeenkomst heeft met de Radboud Universiteit, kun je contact opnemen met je thuisuniversiteit.

Erasmus+ programma

Als je thuisuniversiteit deelneemt aan het Erasmus+ programma en een bilaterale overeenkomst heeft met de Radboud Universiteit, kun je in aanmerking komen voor een Erasmus+ studiebeurs voor een periode van drie tot twaalf maanden. Net als bij andere partneruniversiteiten ben je vrijgesteld van het betalen van collegegeld aan de Radboud Universiteit gedurende de uitwisselingsperiode. Neem contact op met het international office van je thuisuniversiteit voor meer informatie.

Ben je van plan om via het Erasmus+ programma naar de Radboud Universiteit te komen? Lees het Erasmus student charter voor meer informatie over de rechten en plichten die je hebt voor, tijdens en na je uitwisselingsperiode.

projectgroep

Voor partneruniversiteiten

Alle informatie voor partneruniversiteiten over het voordragen van uitwisselingsstudenten aan de Radboud Universiteit, ons internationale netwerk en andere middelen om je studenten voor te bereiden op hun uitwisseling.

Informatie voor partneruniversiteiten

Contact

Als je specifieke vragen hebt of hulp nodig hebt bij je aanmelding, is Student Admissions er om je te helpen. Je kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. We helpen je graag verder!

+31 24 361 23 45

Organisatieonderdeel