Personen in gesprek Radboud Honours Academy
Personen in gesprek Radboud Honours Academy

Radboud Honours Academy

Ben jij iemand die graag nét een stap verder gaat? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over actuele, maatschappelijke thema’s? Of wil je onderzoek doen binnen je eigen vakgebied? En wil je tijdens je studie het beste uit jezelf halen? Dan is de Radboud Honours Academy iets voor jou, in elke fase van je studie.

Honoursstudenten overleggen met elkaar

Wat kun je verwachten?

  • Je houdt je bezig met maatschappelijke, actuele thema’s, denk bijvoorbeeld aan de toekomst van ons voedsel, Big Tech of de samenhang tussen terrorisme en klimaatverandering. Ook is er ruimte om je te verdiepen in een onderwerp naar keuze.
  • Samenwerking met studenten van andere studierichtingen is een belangrijk onderdeel van veel honoursprogramma’s. Zo leer je een probleem van verschillende kanten bekijken en ervaar je de meerwaarde van jouw vakgebied.
  • Je gaat aan de slag met vaardigheden die jij verder wilt ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan presenteren, storytelling via video, debatteren of overtuigend schrijven.
  • Je werkt samen met gemotiveerde en enthousiaste studenten. 
  • Er is veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
  • De Nijmeegse Studenten Honoursvereniging (NSHV) organiseert als studievereniging activiteiten om elkaar in een informele setting te leren kennen.

Kosten

Deelname aan de honoursprogramma's en honourslabs is gratis. Bij sommige programma’s moet je wel een eigen bijdrage betalen aan een buitenlandverblijf. In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een beurs die je zelf moet aanvragen.

Daarnaast vragen de programma's en honourslabs om een tijdsinvestering. Voor de programma’s moet je rekenen op ongeveer 6 tot 8 uur per week bovenop je studie; voor eerstejaarsstudenten is dit ongeveer 5 tot 6 uur per week. De tijdsinvestering per honourslab varieert afhankelijk van de opzet van het project.

Sollicitatie

Om deel te nemen aan een honoursprogramma of honourslab moet je solliciteren. In een persoonlijk gesprek onderzoeken we samen met jou of het programma of honourslab bij je past. Je intrinsieke motivatie vinden we daarbij heel belangrijk. We vinden het belangrijk dat deelname niet ten koste gaat van je studieresultaten.

Ervaringen in het honoursonderwijs

Benieuwd naar wat de Honours Academy inhoudt? Enthousiaste studenten leveren met motivatie ieder hun eigen inbreng, ze leren van elkaars perspectieven en ontwikkelen zichzelf op persoonlijk en professioneel vlak. Lees meer over hun ervaringen in het honoursonderwijs!

Contact

Radboud Honours Academy
Thomas van Aquinostraat 1
6525 GD Nijmegen

+31 24 361 59 55

Organisatieonderdeel