Honoursstudenten overleggen met elkaar
Honoursstudenten overleggen met elkaar

Honourslabs

Naast de één- en tweejarige honoursprogramma’s biedt de Honours Academy ook honourslabs aan. In deze korte, experimentele projecten ga je een aantal weken aan de slag met een actueel thema. Onderzoek bijvoorbeeld hoe de toekomst van voedsel eruitziet, ervaar hoe je vanuit de kunst kijkt naar een concept als ‘waarheid’, of ontrafel de logica van media in tijden van verkiezingen.

Honourslabs zijn er voor studenten van alle studierichtingen, zowel voor honoursstudenten als voor studenten die geen honoursprogramma volgen. Ben je gemotiveerd om mee te doen, dan ben je van harte welkom!

Honourslabs 2024

De Radboud Honours Academy biedt jaarlijks verschillende honourslabs aan, in een breed scala aan interdisciplinaire thema's.

Honoursstudenten met elkaar in overleg

Biodiversiteit @ Campus

In het honourslab Biodiversiteit @ Campus analyseer en evalueer je het biodiversiteitsplan van de Radboud Universiteit en het Radboudumc.

Grote Markt Nijmegen

Innoveren kun je leren

In dit honourslab werk je aan vraagstukken die impact hebben voor de stad Nijmegen. Hoe zou jij de stad inrichten? Wat zou jij in je vrije tijd in de stad willen doen?

Binnenhof Den Haag

Hoe vertaal je wetenschap naar politiek?

In dit honourslab onderzoek je de verklaringen voor het gat tussen wetenschap en politiek. Je bezoekt alumni van onze universiteit die een politieke rol hebben verworven.

Learning Resources

The language playhouse

In dit honourslab leer je je kennis en talenten toe te passen om tools te verbeteren en te ontwikkelen die kinderen helpen zich te ontwikkelen.

No nature no future

Learn and teach creatively about climate change

In dit honours lab ontwikkel je een educatief programma voor tieners over klimaatverandering en boerderijen.

Solliciteren

Vul dit formulier in om te solliciteren naar een plek in de honourslabs.

Naar het sollicitatieformulier 

Informatie voor docenten

Lijkt het je leuk om een keer interdisciplinair onderwijs te geven aan studenten van verschillende faculteiten? Zou jij eens willen experimenteren met vernieuwende werkvormen? En wil je graag werken met een groep gemotiveerde studenten die óók graag buiten de grenzen van hun eigen opleiding kijken? Organiseer dan een honourslab!

De Radboud Honours Academy is op zoek naar docenten die het aankomende collegejaar een honourslab willen initiëren, organiseren en begeleiden. Een honourslab is een kort experimenteel project, waarin studenten een aantal weken of maanden aan de slag gaan met een interdisciplinair thema. Honourslabs hebben geen vaste vorm. Jouw onderwijsidee vormt het uitgangspunt. Samen met programmaregisseurs van de Radboud Honours Academy werk je dat idee uit tot een inspirerend honourslab. Ook biedt de Radboud Honours Academy praktische ondersteuning bij de uitvoering van een honourslab (denk aan faciliteiten, zaalhuur en eventueel de praktische organisatie van een excursie).

Komend collegejaar gaan we 5 of 6 honourslabs organiseren. Deze honourslabs vinden allemaal plaats in het tweede semester, tussen maart en juni 2025. Heb je een goed idee dat je verder wilt uitwerken? Neem dan contact op met Esther Fluijt, esther.fluijt [at] ru.nl (esther[dot]fluijt[at]ru[dot]nl)

Contact

Wil je meer weten over de honourslabs of heb je een vraag? Neem dan contact op met de programmaregisseur: 

Esther Fluijt
esther.fluijt [at] ru.nl (esther[dot]fluijt[at]ru[dot]nl)