Studenten Onderneming & Recht
Studenten Onderneming & Recht

Honourslabs

Naast de één- en tweejarige honoursprogramma’s biedt de Honours Academy ook honourslabs aan. In deze korte, experimentele projecten ga je een aantal weken of maanden aan de slag met een actueel thema. Onderzoek bijvoorbeeld hoe de toekomst van voedsel eruitziet, ervaar hoe je vanuit de kunst kijkt naar een concept als ‘waarheid’, of ontrafel de logica van media in tijden van verkiezingen.

Honourslabs zijn er voor RU-studenten van alle studierichtingen, zowel voor honoursstudenten als voor studenten die geen honoursprogramma volgen. Ben je gemotiveerd om mee te doen, dan ben je van harte welkom!

Aanbod

De honourslabs vinden elk jaar plaats in het tweede semester van het collegejaar.

De honourslabs voor het huidige collegejaar worden in december 2023 bekendgemaakt.

Honourslabs op maat

Soms worden er honourslabs voor een specifieke doelgroep georganiseerd. In dat geval kun je het aanbod hier vinden.

Solliciteren

Vul dit formulier in om te solliciteren naar een plek in de honourslabs.

Naar het sollicitatieformulier 

Informatie voor docenten

Lijkt het je leuk om een keer interdisciplinair onderwijs te geven aan studenten van verschillende faculteiten? Zou jij eens willen experimenteren met vernieuwende werkvormen? En wil je graag werken met een groep gemotiveerde studenten die óók graag buiten de grenzen van hun eigen opleiding kijken? Organiseer dan een honourslab!

De Radboud Honours Academy is op zoek naar docenten die het aankomende collegejaar een honourslab willen initiëren, organiseren en begeleiden. Een honourslab is een kort experimenteel project, waarin studenten een aantal weken of maanden aan de slag gaan met een interdisciplinair thema. Honourslabs hebben geen vaste vorm. Jouw onderwijsidee vormt het uitgangspunt. Samen met programmaregisseurs van de Radboud Honours Academy werk je dat idee uit tot een inspirerend honourslab. Ook biedt de Radboud Honours Academy praktische ondersteuning bij de uitvoering van een honourslab (denk aan faciliteiten, zaalhuur en eventueel de praktische organisatie van een excursie).

Komend collegejaar gaan we 5 of 6 honourslabs organiseren. Deze honourslabs vinden allemaal plaats in het tweede semester, tussen maart en juni 2024. Heb je een goed idee dat je verder wilt uitwerken? Neem dan contact op met floor.binkhorst [at] ru.nl (Floor Binkhorst).

Contact

Twijfel je of één van de honoursprogramma's bij jou past? Wil je meer te weten komen over de verschillen tussen de facultaire en universiteitsbrede opties? Of heb je een andere prangende vraag? Neem dan contact met ons op!