Interdisciplinair honoursprogramma 'Project Impact'

Wil jij een significante bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Wil je werken aan je leiderschapskwaliteiten en professionele vaardigheden? En dat alles in een multidisciplinair team van gemotiveerde medestudenten? Dan is het interdisciplinaire honoursprogramma ‘Project Impact’ een unieke kans! In kleine groepen met intensieve begeleiding bedenken jullie oplossingen voor actuele problemen zoals mentale gezondheid, de vitaliteit van de democratie of de leefbaarheid van onze planeet.

Over het programma

Gedurende het programma maak je deel uit van een interdisciplinair team van max. 10 studenten onder begeleiding van twee docenten. Ieder team werkt aan een maatschappelijk relevant vraagstuk voor een externe opdrachtgever. Als team bepaal je zelf hoe je het project gaat aanpakken. Gedurende het project werk je toe naar een relevant eindproduct. Specifieke voorkennis over het thema is niet nodig. 

Wat brengt het programma jou?

 • Leer samenwerken in een multidisciplinair team
 • Werk in een inspirerende omgeving met extra gemotiveerde studenten
 • Creëer impact door onderzoek te doen naar een maatschappelijke vraagstuk voor een externe opdrachtgever
 • Krijg volop kansen voor je professionele ontwikkeling
 • Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten
 • Breid je maatschappelijk en professioneel netwerk uit
 • Ga op een meerdaagse studiereis die je zelf vormgeeft en ontdek hoe andere landen omgaan met het vraagstuk
Als honoursstudent kun je daadwerkelijk een impact hebben.

Overzicht projecten

Komend jaar (2023–2024) kun je kiezen tussen zes verschillende interdisciplinaire projecten.

Naar het aanbod

Toelating en sollicitatie

Project Impact staat open voor masterstudenten van alle opleidingen aan de Radboud Universiteit. Ben jij gemotiveerd en bereid om je naast je reguliere studie extra in te zetten tijdens een uitdagend programma? Dan ontvangen we graag je aanmelding!

Selectiecriteria

Om in aanmerking te komen voor een plek in het programma kijken we vooral naar je motivatie. Meer specifiek is het volgende van belang:

 • Je bent gemotiveerd om met anderen samen te werken en in staat om een inhoudelijke bijdrage aan het project te geven.
 • Je bent gemotiveerd om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken en kunt hier actief op (leren) reflecteren.
 • Je staat het gehele komende jaar ingeschreven als masterstudent. Het maakt niet uit in welk jaar van je master je zit en of je eventueel uitloopt.

Solliciteren

Je kunt je uiterlijk zondag 24 september 2023 aanmelden via onderstaand formulier. Bij het formulier wordt o.a. gevraagd om een portfolio bij te voegen. We ontvangen graag één bestand met een motivatiebrief, je CV en je cijferlijst (BA en indien van toepassing MA).

In de eerste week van juli gaan we met je in gesprek of het programma bij je past.

Naar het aanmeldformulier

  Contact

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met de programmaregisseur. Je kunt je vragen via e-mail stellen of een persoonlijke afspraak maken. We kunnen je ook in contact brengen met een student die ervaring heeft met Project Impact.

  • Casper Kirkels
   casper.kirkels [at] ru.nl (casper[dot]kirkels[at]ru[dot]nl)
  • Tim Houwen
   tim.houwen [at] ru.nl (tim[dot]houwen[at]ru[dot]nl)