Honoursstudenten overleggen met elkaar
Honoursstudenten overleggen met elkaar

Honoursprogramma Project Impact

Volg jij in het studiejaar 2024-2025 een pre-master of master aan de Radboud Universiteit? Wil jij een significante bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Wil je werken aan je leiderschapskwaliteiten en professionele vaardigheden? En dat alles in een multidisciplinair team van gemotiveerde medestudenten? Dan is het interdisciplinaire Honoursprogramma Project Impact een unieke kans! In kleine groepen met intensieve begeleiding bedenken jullie oplossingen voor actuele problemen zoals mentale gezondheid, de vitaliteit van de democratie of de leefbaarheid van onze planeet.

Over het programma

Gedurende het programma maak je deel uit van een interdisciplinair team van max. 10 studenten onder begeleiding van twee docenten. Ieder team werkt aan een maatschappelijk relevant vraagstuk voor een externe opdrachtgever. Als team bepaal je zelf hoe je het project gaat aanpakken. Gedurende het project werk je toe naar een relevant eindproduct. Specifieke voorkennis over het thema is niet nodig. 

Wat brengt het programma jou?

 • Leer samenwerken in een multidisciplinair team
 • Werk in een inspirerende omgeving met extra gemotiveerde studenten
 • Creëer impact door onderzoek te doen naar een maatschappelijke vraagstuk voor een externe opdrachtgever
 • Krijg volop kansen voor je professionele ontwikkeling
 • Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten
 • Breid je maatschappelijk en professioneel netwerk uit
 • Ga op een meerdaagse studiereis die je zelf vormgeeft en ontdek hoe andere landen omgaan met het vraagstuk

Facts & figures

 • Voor wie pre-master- en masterstudenten
 • Duur 7 maanden
 • Start half oktober
 • Aanmelding 17 juni
 • Studielast ± 6 uur per week
 • Taal Nederlands of Engels
 • Studiekosten geen

Programma

 

Overzicht projecten

Komend jaar (2024–2025) kun je kiezen tussen vijf verschillende interdisciplinaire projecten.

Naar het aanbod

Teambijeenkomsten

Alle teams beginnen met een kick-off weekend in oktober. Je maakt dan kennis met je medestudenten, begeleiders en de opdracht(gever). Gedurende het programma komt je team wekelijks bij elkaar op een vaste avond in de week. De begeleidende docenten monitoren het project en zijn er eens in de drie weken bij.

Professionele ontwikkeling

Het honoursprogramma Project Impact is er voor jou! We helpen je om jouw doelen te bereiken en sluiten zo goed mogelijk aan bij jouw interesses. Gedurende het jaar gaan we regelmatig met je in gesprek over de voortgang. Centraal staan je eigen leerdoelen, je persoonlijke ontwikkeling en de voorgang van het project.

Persoonlijk leiderschap

Project Impact bereidt je voor op je toekomstige loopbaan. Je leert goed samenwerken en je reflecteert daarnaast ook uitgebreid op de bijdrage die jij kunt leveren aan een team. Bovendien volg je een serie workshops waarin je leert hoe je draagvlak voor je eigen ideeën creëert binnen een organisatie; hoe je omgaat met conflict; hoe je een netwerk binnen en buiten je eigen organisatie opbouwt.

Buitenlandreis

Voor het project gaan jullie op een vierdaagse studiereis in het buitenland. Hiermee zet je het vraagstuk in een internationaal vergelijkend perspectief en werk je aan teambuilding. In samenspraak met de begeleidende docenten bepalen jullie zelf de locatie en de invulling van het programma.

Als honoursstudent kun je daadwerkelijk een impact hebben.

Toelating en sollicitatie

Project Impact staat open voor (aankomende) (pre-)masterstudenten van alle opleidingen aan de Radboud Universiteit. Ben jij gemotiveerd en bereid om je naast je reguliere studie extra in te zetten tijdens een uitdagend programma? Dan ontvangen we graag je aanmelding!

Selectiecriteria

Om in aanmerking te komen voor een plek in het programma kijken we vooral naar je motivatie. Meer specifiek is het volgende van belang:

 • Je bent gemotiveerd om met anderen samen te werken en in staat om een inhoudelijke bijdrage aan het project te geven.
 • Je bent gemotiveerd om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken en kunt hier actief op (leren) reflecteren.
 • Je staat het gehele komende jaar ingeschreven als (pre-)masterstudent. Het maakt niet uit in welk jaar van je (pre-)master je zit en of je eventueel uitloopt.

Solliciteren

Je kunt je uiterlijk maandag 17 juni 2024 aanmelden via onderstaand formulier. Bij het formulier wordt o.a. gevraagd om een portfolio bij te voegen. We ontvangen graag een motivatiebrief, je CV en je cijferlijst (bachelor en indien van toepassing pre-master en/of master).

In de eerste week van juli gaan we met je in gesprek of het programma bij je past.

Naar het aanmeldformulier

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de programmaregisseur. Je kunt je vragen via e-mail stellen of een persoonlijke afspraak maken. We kunnen je ook in contact brengen met een student die ervaring heeft met Project Impact.

Casper Kirkels
casper.kirkels [at] ru.nl (casper[dot]kirkels[at]ru[dot]nl)